Hallo Venray viert funky feestje in Gebouw-T

Hallo Venray
Foto: Gebouw-T

Bij de meeste bands van 30 jaar oud zit de sleur erin, maar Hallo Venray daarentegen viert zijn dertigjarig bestaan met een album dat feller en urgenter klinkt dan ooit tevoren. De tour bijbehorend bij het album brengt de band op zaterdag 30 september naar Gebouw-T.

Hallo Venray werd in 1987 opgericht door frontman Henk Koorn en gitarist Anno Houwing. De band startte met Nederlandstalige repertoire, maar dit werd al snel Engelstalig. In 1989 werd in eigen beheer het album ‘You Don’t Hit A Guy With Glasses On’ uitgebracht. Een jaar later volgde het album ‘King’. De doorbraak kwam echter drie jaar later met het album ‘The More I Laugh, The Hornier Due Gets’. Een legendarische optreden op Pinkpop met Henk Koorn in netkousen en op een pogostick volgde.

Where Is The Funky Party

Nu, 30 jaar later, is daar het 12e album ‘Where Is The Funky Party?’. Een plaat die totaal anders klinkt dan zijn voorganger ‘Show’. Op het nieuwste album is er meer ruimte voor gitaargeweld, maar er blijft eveneens voldoende ruimte voor fraaie melodieën. De plaat is geproduceerd door gitarist JB Meijers, bekend van o.a. Common Linnets.

Sleepers’ Reign

Het optreden van Hallo Venray wordt voorafgegaan door de Belgsiche band Sleepers’ Reign. Deze indierock band stond in 2012 in de finale van de befaamde wedstrijd Humo’s Rock Rally, maar verloren van Compact Disk Dummies. Sleepers’ Reign heeft inmiddels heel wat optredens op hun naam staan, waaronder als voorprogramma van Manic Streat Preachers, op Pukkelpop en SXSW in Texas.

Tickets

Tickets voor deze avond kosten €11,50 en zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T. Meer informatie over het optreden van Hallo Venray en Sleepers’ Reign is eveneens te vinden op de website.

 

Bron: Gebouw-T

Reacties