Paarden3daagse Huijbergen uitgebreider en spectaculairder dan ooit

De 8e Huijbergse Paarden3daagse is alweer uitgebreider dan het vorige jaar met onder andere dressuurshows, foodtrucks en een spectaculaire vuurshow op zaterdagavond.

Vrijdag is de Paarden3daagse op het veld aan de Staartsestraat in Huijbergen begonnen met een korte toerroute voor ruiters. Voor de zaterdag en zondag stonden er langere route’s, voor zowel ruiters als menners op het programma.

Naast de gelegenheid om met je paard een mooie route door het West-Brabantse landschap te rijden was er op het terrein nog veel meer te doen.

Op het veld

Er stonden een aantal foodtrucks zodat er voor ieder z’n smaak wel wat lekkers te koop was, maar ook stands van bijvoorbeeld paardensport benodigheden en een stand van een paardenphysiotherapeut.

De toertocht

Rond vier uur kwamen de meeste ruiters weer terug van hun toertocht en werd het gezellig druk, en niet alleen van de ruiters maar ook van belangstellenden uit de omgeving.De ruiters die terugkwamen waren enthousiast over de route.

Carolien uit Breda en Esther uit Huijbergen hadden samen met nog twee dames de 27 kilometer lange tocht gereden. Esther vertelde dat ze, ondanks het feit dat ze zelf in de buurt woont, op paden gereden hadden die ze nog niet kende. De leuke afwisselende route was duidelijk met gele pijlen aangegeven en omdat niet iedereen gelijk was vertrokken maar er in etappe’s gestart werd, was het heerlijk relaxed rijden.

Esther en Carolien net terug van de toertocht

Even schrikken

Op het veld waren ijzeren beugels aangebracht om de paarden aan vast te maken en er stonden grote emmers met water om de paarden te laten drinken. Het was even schrikken toen één van de paarden, die aan zo’n beugel vaststond ergens van in paniek raakte en er met de grote ijzeren beugel op z’n rug vandoor ging, in volle vaart het bos in.

Twee ruiters die het zagen gebeuren gingen er meteen achteraan en even later bleek dat het paard naar zijn eigen stal in Huijbergen was gelopen. Gelukkig zonder ongelukken of schade.

De dressuurshow

Om vijf uur begon de vrijheidsdressuur show van Sophie & Oreano. Sophie liet Oreano meehuppelen, steigeren, achteruitlopen en nog veel meer kunstjes uithalen. Om te laten zien dat Oreano het echt leuk vond, liet ze ook een paar kinderen uit het publiek met haar paard kunstjes doen. Waarbij zij er uiteraard wel dicht bij bleef. Natuurlijk waren de kinderen super enthousiast dat ze mee mochten doen met de show.

..en verder..

Voor de zaterdagavond stond er nog een fantastische show met ruiters, vuurspuwers en ander spektakel op het programma.

Voor zondag staat er een demonstratie met speurhonden, pakwerkers, de show van Sophie & Oreano, een roofvogelshow, een boel stands waar van alles te koop zal zijn en de parade door het centrum van Huijbergen op het programma.

Manegepaardenpensioenfonds

Organisatrice van de Huijbergse Paarden3daagse, Carola Poot, vertelde dat de opbrengst van dit evenement bestemd is voor de Stichting Manegepaardenpensioenfonds. De Stichting Manegepaardenpensioenfonds is in 2003 opgericht en heeft als doel om manegepaarden (en pony’s) die te oud zijn geworden voor het werk in de manege, een rustige oude dag te bezorgen.

De Stichting is afhankelijk van giften van sponsors en donateurs en ook de Paarden3Daagse van Huijbergen steunt deze Stichting. Meer informatie vind u op de website www.manegepaardenpensioenfonds.nl.

Bekijk de fotoserie boven dit artikel!

Reacties