Eerste jeugdtraining van Ogers Lacrosse bij hockeyvereniging Tempo.

De eerste training
Foto: Daniël Sterenborg

Na een eerste start in Ossendrecht zijn de Ogers aan een nieuw avontuur begonnen in Bergen op Zoom, als Ogers Lacrosse bij hockeyvereniging Tempo.

Dinsdag was de eerste training op het veld van Tempo in Bergen op Zoom. “Ogers… Ogers… OooGERS” buldert het dinsdagavond over het veld. De nieuwste teamsport van Bergen op Zoom, LACROSSE, rondt hun eerste trainingen af. “Breed glimlachend kijken wij terug”, aldus coach Daniël Sterenborg, “en dat te bedenken dat we volgende week met nog meer zijn!”

De jeugdtraining heeft ruim voldoende deelnemers getrokken om aan deelname en organisatie van jeugdmiddagen te denken die eens in de twee maanden worden gehouden. De volwassenen kunnen nog wel wat spelers gebruiken om een volledig team te maken. “Maar we gaan met bevriende lacrosseclubs zelf kleine wedstrijdmiddagen organiseren.” Sterenborg is duidelijk genoeg dat hij zijn teams zo snel mogelijk spelervaring wil geven en dat zelf gaat organiseren met zijn netwerk dat hij in 6 jaar speelervaring heeft opgebouwd in Nederland in België.

De sport wordt, tot januari 2018, gratis aangeboden. Daarna wordt er een schappelijke contributie afgestemd met de gastvereniging hockeyclub MHC Tempo en Nederlandse Lacrosse Bond. “Omdat we nog niet precies weten wat de kosten zullen zijn, hebben we hier een half seizoen voor uitgetrokken om daar inzicht in te krijgen”.

In oktober zijn de proeflessen, aanmelden voor deze dinsdagavondtraining kan nog via [email protected]. Jeugd van 9 tot 18 trainen van 19u30-20:45 en aansluitend volwassenen tot 22u00. In de leeftijd van 15 tot 18 train je met beide groepen.

Praktische informatie:

Website: www.ogerslacrosse.nl
Trainingsveld: Sportpark Rozenoord op het veld van MHC Tempo, Beukenlaan 18, Bergen op Zoom
Aanmelden: [email protected].
Meenemen: – Hockeyveldschoenen, gevulde bidon en mondbit (niet-verplicht, wel erg aan te raden; te koop voor €2,50 bij Decathlon)

Reacties