Rocking Klaas in café ’t Pleintje in Hoogerheide

Zwarte Klaas en witte Pieten op de Rocking Klaas Party
Foto: Jan

Stichting Dijkrock hield zaterdagavond in Café ’t Pleintje in Hoogerheide de ‘Rocking Klaas Party’ met Zwarte Klaas en witte Pieten.

Door de nieuwbouw in de Raadhuisstraat, waarvoor twee cafés moesten wijken, waren er te weinig cafés over om in Hoogerheide een mooie Dijkrock Route te organiseren. Maar de mensen van Stichting Dijkrock geven het zo gauw niet op, dus werd dit jaar de eerste ”Rocking Klaas Party’ georganiseerd in Café ’t Pleintje aan het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide.

Met twee bands, een tent voor de kaartverkoop en de rokers voor het café, witte Pieten voor de aankondigingen en een verwacht bezoek van Zwarte Klaas kon de avond natuurlijk niet meer stuk.

Dijkrock 2018

Behalve dat het aankondigen van de bands door de Witte Pieten werd gedaan, konden de bezoekers bij de Witte Pieten al kaarten kopen voor het komende Dijkrock Festival dat op 13 en 14 april 2018 weer gehouden zal worden.

Breakfast at Midnight

De eerste band die optrad was Breakfast at Midnight. In 2016 speelden ze nog met de Dijkrock Route in café ’t Klavertje.  Sten en Brecht uit het Belgische Westerloo zorgden er, met drumstel, zang en gitaar, direct voor dat de bezoekers begrepen dat het een ‘Rocking’ Klaas Party was want rocken deden ze. Hun Alternatieve Hardrock met Grunge en Metal invloeden en een zanger-gitarist die niet veel stil stond, zorgde dat het publiek meteen in de goede stemming was.

En publiek was er. Zelfs aan het begin van de avond werd het al lekker druk en in de loop van de avond werd het alleen maar drukker.

Zwarte Klaas en Witte Piet

Na het optreden van Breakfast at Midnight was er een korte pauze waarin de enige echte Zwarte Klaas de gasten op de Rocking Klaas Party met een bezoek kwam vereren. Bezoekers die een kleinigheid in de fooienpot deden mochten zelf met Zwarte Klaas of soms met Witte Piet op de foto. Deze foto’s zullen binnenkort op de Dijkrock website te zien zijn.

Voor de volgende band, de Zeeuwse band MOX het optreden begon, deelde Zwarte Klaas nog wat ‘Rocking’ kado’s uit waarna de coverband MOX de microfoons weer over nam.

MOX

De band MOX, bestaande uit Bart, Eelco, Alwin, Ronald en Ingmar speelt, zo als ze het zelf uitleggen, ‘een herkenbaar mengsel van de alternatieve 3FM-kant en Studio Brussel, zowel van toen als nu‘. In een lekker druk café gevuld met muziekliefhebbers kwam de muziek ook goed tot zijn recht.

Niet alleen in het café was het gezellig maar ook de partytent voor het café deed zijn naam eer aan want ook daar was het een party. Naast de rokers die hier even een sigaretje kwamen opsteken, was er ook Glühbier voor de liefhebbers, als rocking alternatief voor Glühwijn en het was nog lekker ook !

De Dijkrock Route is niet meer maar de Rocking Klaas Party is ‘alive and kicking’.

Links

Reacties