Enkele Reis Woensdrecht: Kijken in het bouwkot van Buurtschap De Heide

Het tweede deel van de documentaire-serie Enkele Reis Woensdrecht speelt zich af in het bouwkot van buurtschap De Heide in Ossendrecht. Geert de Moor geeft een rondleiding aan statushouder Zakaria Jaghjougha.

Inburgering

Het plan voor deze vijfdelige documentaireserie ontstond eind 2016. De gemeente Woensdrecht riep toen inwoners op om met ideeën te komen om de inburgering van statushouders te bevorderen en was bereid om daar ook in bij te dragen.

Initiatief

Journalist en mediamaker Vincent Krijtenburg kwam met het idee om een documentaireserie te maken waarbij in elke aflevering een statushouder (een vluchteling met een verblijfsvergunning) een rondleiding krijgt van een inwoner van Woensdrecht op een typisch Woensdrechtse locatie. De gemeente gaf een financiële bijdrage, de initiatiefnemer en alle andere betrokkenen investeerden hun uren.

Première

Eind november was de première in mfc De Kloek in Huijbergen. Ruim veertig mensen zagen daar de vijf afleveringen voor het eerst. Vanaf december komen de afleveringen op Regioactueel.nl en wekelijks op Woensdrecht.nieuws.nl. De serie wordt vanaf 21 december wekelijks uitgezonden op ZuidwestTV.

Reacties