In Tholen gestolen gereedschap aangetroffen bij controle, twee mannen aangehouden

Foto: Vincent

Dinsdagmorgen zijn door de politie omstreeks 05.40 uur op de Vrouwenlandseweg tijdens een routinecontrole twee Poolse mannen aangehouden. Ze hadden een gestolen boormachine en zaagmachine bij zich. Dat meldt de politie.

De 37-jarige bestuurder werd gearresteerd omdat hij zich legitimeerde met een vals Pools identiteitsbewijs. De 22-jarige bijrijder en eigenaar van de auto werd aangehouden ter zake de verdenking van heling nadat in de kofferbak een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap was aangetroffen dat vermoedelijk van diefstal afkomstig is

Agenten controleerden vanmorgen de inzittenden van een auto omdat zij over een weggedeelte reden waar geen autoverkeer is toegestaan. De bestuurder die werd aangehouden met het valse legitimatiebewijs bleek gesignaleerd te staan in het opsporingsregister. Hij bleek nog twee straffen van respectievelijk 63 en 26 dagen te moeten uitzitten. Ook werd hij nog gezocht vanwege een gekwalificeerde diefstal.

Het elektrisch gereedschap dat in de auto werd aangetroffen is afgelopen nacht vermoedelijk gestolen uit een bedrijfsbus in Tholen. Het gaat  onder meer om een boor en zaagmachines. De gedupeerde eigenaar had een bericht op Facebook geplaatst.

Cookieinstellingen