Lepelstraatse dierenarts schrijft spannende boeken voor jeugd

Bart Huyghe alias Bart de Wolf
Bart Huyghe alias Bart de Wolf
Foto: Privé

Bart Huyghe schrijft griezelverhalen en tekende recent zelfs een schrijverscontract. Niet veel mensen die met hun huisdier naar de Lepelstraatse dierenarts gaan, zullen dit weten.

Eerder deze maand gaf Huyghe een interview aan ZuidWestTV. Hij had toen net het contract met uitgeverij Hamley Books getekend. Dit deed hij onder zijn schrijvers pseudoniem Bart de Wolf. “Ik heb getwijfeld of ik wilde dat mijn patiënten -die mij zien als hun lieftallige dierenarts- moesten weten dat ik ook duistere verhalen schrijf. Ik heb daarom als pseudoniem de achternaam van mijn vrouw aangenomen. Bart de Wolf bekt ook goed als griezelschrijver”, zegt hij in het interview. Ondertussen maakt hij zich minder zorgen over zijn imago. “Ik denk wel dat mensen erin kunnen slagen om de twee werelden gescheiden te houden en dat ze zien dat de verhalen die ik schrijf niks te maken hebben met mijn werk als dierenarts.”

Bart Huyghe deed mee aan verhalenwedstrijden en behaalde daar tot zijn verbazing mooi succes. Zijn verhalen zijn ondertussen opgenomen in bundels. In oktober 2022 moet zijn eerste jeugdboek uitkomen en niet lang daarna zijn tweede boek. In de tussentijd verscheen al een e-book van zijn hand met de titel ‘Volhouden, alles komt goed‘. De schrijver hoopt ook ooit zijn gedichten uit te brengen, waar zijn vader tekeningen bij maakt.

Cookieinstellingen