Innovatief onderwijs op Steenspil

Op vrijdag 8 februari 2019 van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdag 9 februari 2019 van 10:00 tot 13:00 uur vindt de Open Dag plaats van vmbo Steenspil. Leerlingen, ouders en andere belangstellenden kunnen dan sfeer proeven en kennismaken met de school. De bezoekers ontdekken dan het innovatieve onderwijskarakter van de school.

Eerste- en tweedeklassers kunnen op Steenspil een deel van hun onderwijsprogramma zelf invullen. Zij kiezen dan voor één van de themaklassen: Sportklas, Cultuurklas, Eco & Wildlifeklas, Techklas en de Paardenklas. Hierdoor sluit Steenspil als brede vmbo en mavo school aan op de interesses van de leerlingen.

Levensechte projecten

Steenspil is dit schooljaar gestart met 12 nieuwe richtingen die leerlingen kunnen kiezen vanaf leerjaar 3, de leerroutes. Deze zijn samen met het bedrijfsleven en het mbo vormgegeven. Bij alle leerroutes werken de leerlingen in projecten samen met een echte opdrachtgever uit het bedrijfsleven, overheid of onderwijs- en zorginstellingen, waarbij zij in groepsverband een product ontwikkelen of een opdracht uitvoeren. Dit stimuleert niet alleen hun eigen vaardigheden zoals samenwerken en creatief denkvermogen, maar levert ook een directe bijdrage aan de samenleving. Steenspil timmert hard aan de weg om nog meer soortgelijke samenwerkingen met organisaties uit de regio aan te gaan.

Alles in huis

De school uit Halsteren is de enige vmbo-school in de wijde omgeving die alle sectoren aanbiedt: Techniek, Groen, Zorg & Welzijn en Economie. Daarnaast heeft het ook alle leerwegen huis.

Open Dag

Tijdens de Open Dag maken de bezoekers kennis met het innovatieve onderwijs wat Steenspil aanbiedt. De school laat leerlingen onder andere kennismaken met Virtual Reality en Augmented Reality. Maak het mee op vrijdag 8 februari van 19.00 – 21.00 uur of zaterdag 9 februari van 10.00 uur tot 13.00 uur! Bekijk alle informatie op steenspil.nl.

VIP-rondleiding

Geïnteresseerde ouders en leerlingen kunnen samen een VIP-rondleiding aanvragen via de website van Steenspil. Zij komen dan meer te weten over Steenspil. Voor meer informatie kan men terecht op: www.steenspil.nl/vip-rondleiding.

 

 

Reacties