Trouwen in Bergen op Zoom? Grote verschillen trouwkosten in Brabant

Brabantse gemeenten rekenen zeer uiteenlopende tarieven voor trouwen in het gemeentehuis. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste doordeweekse voltrekking is maar liefst € 445,43. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar gemeentelijke trouwkosten per dag van de week door trouwwebsite ThePerfectWedding.nl.

Een doordeweekse ceremonie kost gemiddeld € 399,71. De goedkoopste Brabantse gemeente om te trouwen is Heusden, daar is een bruidspaar slechts € 250 kwijt. Voor eenzelfde ceremonie betalen Tilburgers beduidend meer: € 695,43. In Woensdrecht kost een doordeweekse ceremonie € 405,- en in Bergen op Zoom kost het € 419,-

Trouwen in het weekend

Trouwen in het weekend is in Noord-Brabant een stuk duurder. De gemiddelde kosten op zaterdag zijn anderhalf keer zo hoog als doordeweeks en op zondag betalen stellen zelfs twee keer zo veel. Op zondag is het in bijna de helft van alle gemeentehuizen mogelijk om te trouwen (45%). In Woensdrecht en Bergen op Zoom is dit niet mogelijk. De duurste gemeente om het jawoord op zondag te geven is Moerdijk: € 1.368,70. Ook in zeven andere Brabantse gemeenten is een bruidspaar meer dan duizend euro kwijt. Haaren is met een tarief van € 467 het goedkoopst op zondag.

Bekijk hier het volledige overzicht van gemeentelijke tarieven in Noord-Brabant en andere gemeenten in Nederland.

Reacties