Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in vijf dorpen

Foto: Glasvezel buitenaf

Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in De Heen, Kruisland, Lepelstraat, Nieuw-Vossemeer en Stampersgat. Dat maakte directeur Michiel Admiraal gisteren bekend in dorpshuis De Stelle in De Heen.

Eind februari startte Glasvezel buitenaf een campagne in deze dorpen. Vóór 6 mei moest 35% van de inwoners een glasvezelabonnement afsluiten. In vijf van de zes dorpen is dit gelukt. Alleen in Dinteloord kwamen nog niet voldoende aanmeldingen binnen. Inwoners van dit dorp krijgen daarom extra tijd om zich aan te melden.
Gemeenten blij met de komst van glasvezel in dorpen.

Tijdens een feestelijk moment in Dorpshuis de Stelle in De Heen werd de eindstand bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs en lokale verkopers. De Heen eindigde met 43% als hoogste, maar ook in Kruisland, Lepelstraat, Nieuw-Vossemeer en Stampersgat kwam het percentage boven de 35%. Ook de gemeenten zijn blij met de komst van glasvezel. Eerder al gaf wethouder Wilma Baartmans van gemeente Steenbergen aan: “Glasvezel is belangrijk voor de woon- en leef kwaliteit van de kernen in Brabantse Wal en Halderberge.”

De afgelopen periode is lokaal veel werk verzet om tot dit resultaat te komen. Michiel Admiraal, directeur Glasvezel buitenaf: “We zagen veel enthousiasme in vijf dorpen. Lokale verkopers en ambassadeurs hebben alles op alles gezet voor de leefbaarheid van hun dorp. Ze hebben inwoners weten te overtuigen van het belang van glasvezel als toekomstvast netwerk. Dit is gelukt, want we hebben voldoende abonnementen afgesloten om glasvezel aan te leggen in vijf van de zes dorpen.” De graafwerkzaamheden zullen naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar starten.

In Dinteloord blijft het percentage nog wat achter. Ook kwamen er verzoeken binnen van mensen die het moeilijk vonden een keuze te maken. Daarom krijgen zij drie weken langer de tijd om zich aan te melden. Admiraal: “Het is lastig gebleken om de inwoners van Dinteloord te bereiken. We vertrouwen toch ook hier de 35% te gaan halen, vandaar de verlenging tot 27 mei. Mocht dit niet lukken, dan gaan wij in Dinteloord geen glasvezel aanleggen en is de kans daar voorbij.” Gevolg van de verlenging in Dinteloord is dat ook de inwoners van de andere dorpen zich nog tot 27 mei kunnen aanmelden zonder extra kosten. Aanmelden kan door een abonnement af te sluiten bij één van de vijf dienstaanbieders: Caiway, CBizz, Delta, Fiber of Helden van Nu.

Reacties