Dertig 4×4’s voor de derde ‘Miles for Smiles’

Voor de derde keer reden de leden van Stichting 4x4fun de ‘miles for Smiles’, dit keer met de gasten van Zorgboerderij De Leemberg uit Woensdrecht.

Vanaf het terrein van de zorgboerderij vertrok zondagmorgen en zondagmiddag een rit met dertig terreinwagens, Jeep’s, Landrovers en andere vierwiel-aangedreven auto’s met gasten van de zorgboerderij als passagier voor een avontuurlijke rit door de omgeving, de prachtige Brabantse Wal.

Historie

De eerste ‘Miles for Smiles’ werd in 2017 georganiseerd door het bestuur van Stichting 4x4fun en de eerste Miles for Smiles rit vertrok in juli 2017 vanaf Zorgboerderij de Ruige velden te Halsteren.

Het jaar daarop werden de gasten van Zorgboerderij Power to Get Up te Bergen op Zoom voor een spannende rit meegenomen door de leden van Stichting 4x4fun, ondersteund door een professioneel motor team van verkeersbegeleiders.

Bestuurslid Jac Mens vertelde dat kort na het einde van de Miles for Smiles rit door het bestuur al uitgekeken wordt naar een volgende zorgboerderij om de rit voor het volgende jaar te organiseren en deze keer werd Jacqueline Sommeling van Zorgboerderij De Leemberg benaderd.

Miles for Smiles 2019

Zoals elk jaar wordt de Miles for Smiles rit kosteloos aangeboden, dankzij de vrijwilligers met hun 4×4 auto’s en de nodige sponsoren. Voor de veiligheid gedurende de ritten wordt St4x4fun’s Miles for Smiles ondersteund door het professioneel motor team onder leiding van Kees Jan Langenberg.

Het motorteam staat klaar

Na de ochtendrit die om een uur of tien startte was er ruim de tijd voor een hapje eten. Voor de deelnemers waren er friet en snacks vanuit een foodtruck die op het terrein stond.

Frites en ander lekkers vanuit de foodtruck

Er waren deelnemers die al eerdere ritten meegereden hadden en ook deelnemers die dit jaar voor het eerst meereden.

Geert Hoppenbrouwers bijvoorbeeld was gevraagd als fotograaf voor de ochtendrit en samen met zijn zoon reed hij de ochtendrit met zijn Landrover Defender mee.

Geert Hoppenbrouwers

Ook voor Hennie Reijn die meereed met zijn Landrover Freelander was het de eerste keer dat hij meereed met Stichting 4x4fun’s Miles for Smiles.

Hennie Reijn met zijn Landrover Freelander

Jac Mens is één van de oprichters van Stichting 4x4fun en van de initiatiefnemers van de Miles for Smiles en reed voor de derde keer mee met een passagier van de zorgboerderij.

Jac Mens met enthousiaste passagier

>>> Kijk in de fotogalerie bovenaan dit artikel voor heel veel foto’s <<<

 

 

Reacties