Dit is er te doen tijdens de Kinderboekenweek in de Bibliotheek Het Markiezaat

Foto: Jan

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar staan voertuigen centraal rond het thema Reis mee! De Bibliotheek Het Markiezaat gaat ook op reis. Er staan diverse activiteiten in het spoorboekje.

Woensdag 2 oktober staat van 9.00 tot 10.00 en van 11.00 tot 12.00 uur een bijzondere oude bus van Stichting Veteraan Autobussen op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

In de bus stappen groep 5 en 6 van Basisschool Anton van Duinkerken en De Grebbe in voor een onvergetelijke reis onder reisbegeleiding van Go! Impro. Niets staat vast tijdens de reis, want het is niet voor niets improvisatietheater. Wat wel vast staat is, dat het voor de kinderen één groot avontuur wordt.

De kinderen vervolgen hun reis in de Bibliotheek Bergen op Zoom met een expeditie vol opdrachten over boeken en vervoersmiddelen. Leesmediaconsulent Marjolein Brouwers is hun reisleidster.

De groepen 5 en 6 van de basisscholen uit de gemeente Bergen op Zoom hebben zich in kunnen inschrijven voor deze opening. Basisschool Anton van Duinkerken en De Grebbe zijn hiervoor uitgeloot.

Robotshow en Workshop robots bouwen
Tijdens het Weekend van de Wetenschap en de Kinderboekenweek Reis mee! laten roboteers van de groep Robotics-CCFZ hun robots zien in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Deze robots leggen zelfstandig een race- of lijnvolgbaan af. Belangstellenden zijn welkom op vrijdag 4 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur en zaterdag 5 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur. Het is vrije inloop.

De Robotics-CCFZ geven ook een workshop Robots bouwen voor iedereen vanaf 12 jaar in de Bibliotheek Bergen op Zoom op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 15.00 uur. Belangstellenden gaan aan de slag met het bouwen en programmeren van een rijdende robot. De roboteers helpen graag een handje.

De kosten voor het bouwpakket en de workshop bedragen € 15,00. Graag vooraf aanmelden via [email protected]
Zaterdag 12 oktober is van 15.00 tot 16.30 uur de grande finale: een heuse robotshow. Dan kunnen ook de zelfgemaakte robots gepresenteerd worden.

Voorlezen

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er voorgelezen rond het thema Reis mee! op woensdag 2 en 9 oktober. Peuters zijn meer dan welkom van 10.30 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom, Hoogerheide en Steenbergen. Van 15.00 tot 15.30 uur leest een bibliotheekmedewerker voor uit een reisboek speciaal voor kinderen van 3-8 jaar in de Bibliotheek Bergen op Zoom.

Het Baby- tot Kleutercafé

Het Baby- tot Kleutercafé staat ook in het teken van de Kinderboekenweek.

Bibliotheekmedewerker Saskia Bousie leest voor uit een bijzonder reisboek. Daarnaast vertelt ze over het belang én plezier van voorlezen en geeft ze reislustige voorleestips.

Ouders en verzorgers van baby’s en peuters zijn welkom in de Bibliotheek Steenbergen (woensdag 2 oktober), Bergen op Zoom (donderdag 3 oktober) en Hoogerheide (maandag 7 oktober) van 9.30 tot 10.30 uur.

Reacties