Regiment van Heutsz neemt deel aan het bevrijdingsdefilé

Foto: nieuws.nl

Op zaterdag 26 oktober zal Reünieorkest Regiment van Heutsz voor het eerst in haar bestaan deelnemen aan het bevrijdingsdefilé in Bergen op Zoom.

Reünieorkest Regiment van Heutsz is in 2007 opgericht en bestaat uit muzikanten die tijdens hun diensttijd in een militair orkest hebben gespeeld en muzikanten die niet in het leger muziek hebben gemaakt maar het wel leuk vinden om in een orkest met militaire uitstraling te spelen. Het orkest bestaat momenteel uit circa 50 muzikanten en speelt in een fanfarebezetting.

Op 28 maart 2017 heeft het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht na een met goed gevolg afgelegde muzikale toets het orkest “erkend” als reünieorkest. Eerder had het huidige Regiment van Heutsz (luchtmobiele brigade) gelegerd in Schaarsbergen het orkest reeds erkend. Jaarlijks verzorgd het orkest tussen de 5 a 10 optredens die meestal een militair karakter hebben zoals veteranendagen en dodenherdenkingen en het bevrijdingsdefilé in Wageningen.

Maar ook tijdens de wandelvierdaagse Nijmegen, en de Airbornewandeltocht in Oosterbeek is dit orkest een graag gezien gast. Momenteel is ’s Hertogenbosch de thuisbasis waar de muzikanten éénmaal per maand hun repetitiedag hebben. Het muziekkorps is een onderdeel van Stichting Ouwestomp in ’s Hertogenbosch dat naast dit muziekkorps bestaat uit een exercitiepeloton en een Veteranen Ontmoetings Centrum. Meer informatie is te vinden op www.rrvh-tkos.nl en www.ouwestomp.com.

Reacties