‘Gemeente Bergen op Zoom zal handhaven op noodverordening’

Gemeente Bergen op Zoom
Foto: Archieffoto

Mocht het noodzakelijk zijn dan zal de gemeente handhaven op de noodverordening. Dat meldt de gemeente Bergen op Zoom in een persbericht.

Als aanvulling op de donderdag gestelde maatregelen tegen verdere verspreiding van het Corona virus hebben de drie voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio vrijdag 13 maart 2020 een noodverordening uitgeroepen. Activiteiten met meer 100 personen zijn tot en met 31 maart strafbaar. “We gaan er vanuit dat iedereen zich hier aan houdt en zijn gezonde verstand gebruikt”, aldus burgemeester Frank Petter. Mocht het noodzakelijk zijn dan zal de gemeente handhaven op de noodverordening.

Samenkomsten
De noodverordening betekent dat het verboden is om samenkomsten te hebben of te organiseren waar meer dan 100 mensen gelijktijdig samenkomen. Bijvoorbeeld sportclubs, kerken, moskeeën, verenigingen, stichtingen enzovoort. Dit verbod geldt voor zowel bijeenkomsten binnen als buiten. En ook als het gedeeltelijk binnen en buiten plaatsvindt. Het maximum aantal in zijn totaliteit is 100, inclusief personeel.

Horeca
Dit verbod geldt ook voor de horeca. Voor de horeca ondernemer betekent dit dat hij/zij er op toe ziet dat er niet meer dan 100 mensen gelijktijdig in de horecagelegenheid verblijven. Daarbij gaat het om het totale aantal binnen én buiten, dus inclusief op het terras/buitenterrein. Dat totaal mag niet meer dan 100 personen zijn, inclusief personeel.

Reacties