75 Suske en Wiske albums voor Daan en Tijs Jacobs

Foto: Suske en Wiske Museum

Tweeling uit Ekeren, Daan en Tijs Jacobs, wint Suske en Wiske lookalike-wedstijd.

De tweeling Daan en Tijs Jacobs uit Ekeren hoeven zich deze kerstvakantie niet te vervelen. Zij wonnen namelijk 75 Suske en Wiske albums met een lookalike-wedstrijd georganiseerd door het Suske en Wiske Museum.

75ste verjaardag

Suske en Wiske vieren vandaag hun 75ste verjaardag. Omdat een groot feest niet mogelijk was, organiseerde het Suske en Wiske Museum een online lookalike-wedstrijd. Een maand lang werden jong en oud uitgedaagd om zich in zijn of haar favoriete personage te verkleden en een foto in te zenden.

Daan en Tijs als winnaar

Uit de vijftig inzendingen die het museum ontving, kozen ze Daan en Tijs als winnaar. De jongens hadden duidelijk hun best gedaan om zo goed mogelijk op Suske en Wiske te lijken. Daarnaast zijn ze gevallen voor het enthousiasme dat ze uitstraalden op de foto. Ze lijken écht beste vrienden, net als Suske en Wiske.

Prijzenpakket

De jongens werden deze morgen verrast door Suske en Wiske die hun het prijzenpakket overhandigden. Hierin zaten 75 albums, een grote Schanulleke, en een familieticket voor het museum. Helaas kunnen ze dat nog niet direct bezoeken, want het museum is tot nader orde gesloten.

Familiequiz

Zaterdagmiddag organiseerde het Suske en Wiske Museum ook nog een online familiequiz ter ere van de 75ste verjaardag van het stripduo. “Het is jammer dat het feest niet kon doorgaan, maar het museum heeft leuke alternatieven georganiseerd.”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens.

Het Suske en Wiske museum

Waar:  Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout, België
Website: www.suskeenwiskemuseum.be
Social media:
www.facebook.com/SWKindermuseum
www.instagram.com/suskeenwiskemuseum
Telefoon: +32(0) 3 666 64 85
Email: [email protected]

Reacties