Garagehouder verdacht van handel in gestolen onderdelen

Foto: Vincent

De politie heeft donderdag 27 mei op vijf plaatsen in woningen en bedrijven onderzoeken ingesteld naar diefstal en heling van auto’s.

Gestolen auto-onderdelen

Tijdens een onderzoek ontstond bij politie en openbaar ministerie het vermoeden dat een garagehouder in gestolen auto-onderdelen handelde. Hierbij kwam naast een garage in Rilland ook een loods in Hoogerheide in beeld.

Doorzoekingen

Tijdens de doorzoekingen in de loods en een bijbehorende woning in Hoogerheide en panden in Krabbendijke en Rilland heeft de politie diverse goederen in beslag genomen, zoals een auto, twee motoren en enkele motorblokken.

Naast ongeveer vijftien politiemensen deden ook enkele opsporingsambtenaren van de Douane aan de actie mee. Zij namen een flinke hoeveelheid rode diesel in beslag. Nadat alle goederen verder zijn onderzocht, zullen de verdachten worden verhoord.

Ondermijning

De politie vermoedt dat in deze zaak sprake is van ondermijning, waarbij de grenzen tussen de bovenwereld (de ‘gewone’ maatschappij) en de onderwereld (criminelen) vervagen. Het garagebedrijf werd hierbij voor criminele activiteiten gebruikt.

Aldus de politie

Cookieinstellingen