Hitteprotocol Saver kan ingaan

Het hitteprotocol van Saver kan ingaan. Dat laat de afvalverwerker weten in een persbericht. De aanleiding daarvoor is niet dat het vandaag waarschijnlijk de warmste dag van de week is of dat de afgelopen dagen was het zonnig en warm. Het is slechts een huishoudelijke mededeling omdat de maand juni is aangebroken.

De afgelopen jaren komen er in de zomerperiode steeds vaker extreme temperaturen voor. Daarom hanteert afvalinzamelaar Saver in de maanden juni tot en met september een hitteprotocol. Dit betekent dat het afval aan huis eerder, namelijk vanaf 7.00 uur, ingezameld wordt als het erg warm wordt. “Het belangrijkste doel van het hitteprotocol is het creëren van prettiger werkomstandigheden voor de medewerkers. Uiteraard communiceert Saver via de website, de Afvalwijzer app en via haar Facebookpagina altijd de laatste stand van zaken”, aldus Saver.

Belangrijkste boodschap aan inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht is: houd de media van Saver in de gaten als de temperatuur boven de 30 graden Celsius uitkomt. Ondanks dat is het verstandig om tijdens de zomerperiode de container altijd voor 7.00 uur ’s ochtends aan straat te zetten, zodat inwoners ervan verzekerd zijn dat de containers aan huis geleegd worden.

Reacties