Dit zijn de Young Active Locals van Samen in de Regio

Foto: Samen in de Regio

Netwerkorganisatie Samen in de Regio heeft een jongerenpanel opgezet. In het weekend van NLdoet lieten zij voor het eerst van zich zien en horen.

Jongeren kijken heel anders naar de wereld. In het netwerk van Samen in de Regio werken de partners samen aan een regio waar het prettig leven, wonen en werken is. Het gaat over de toekomst, over de jongeren dus. “We gaan de kracht van de creatieve ideeën van de jongeren voortaan koppelen aan de kennis van onze partners. Zo zorgen we voor een frisse blik op maatschappelijke thema’s. We maken de jongeren zichtbaar in ons netwerk en geven hen een stem”, vertelt Anita Karremans van Samen in de Regio.

Young Active Locals

Het Jongerenpanel draagt de naam Young Active Locals. “Dat zegt ook iets over het enthousiasme van de groep jongeren met wie we van start zijn gegaan. Het zijn nu al goede ambassadeurs van ons netwerk. De contacten zijn er in Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen om de groep snel uit te breiden. Middelbare scholieren, studenten aan een vervolgopleiding, werkende jongeren of werkzoekende jongeren – een gevarieerde groep, daar streven we naar”, Miriam van Esveld van Samen in de Regio is zelf net zo enthousiast en spreekt van een verrijking voor het netwerk.

Handen uit de mouwen

In het weekend van NLdoet lieten zij voor het eerst van zich zien en horen. Vrijdag stond in het teken van een grote verfklus in De ZuidOost, de plek waar zij elkaar ontmoeten, ook voor overleg. Met enorme emmers verf en flinke kwasten en rollers gaven de jongeren de muren een spetterende kleur. Op zaterdag maakten zij een zwerfafval-prik-toer op de Brabantse Wal. “We vinden het een fantastische inzet: teambuilding, kick-off promotie en een goede daad in het kader van NLdoet. Precies zoals het past bij ons netwerk, maar wel op eigen initiatief van de jongeren voorbereid!” Het team van Samen in de Regio is onder de indruk van de spirit bij deze jongeren.

Vitale regio

Bij de evenementen van Samen in de Regio schuiven de jongeren aan in het gesprek met de partners. Daar brengen zij ook eigen thema’s en voorkeuren in. Wat maakt het ene bedrijf bijvoorbeeld aantrekkelijker om voor te kiezen dan het andere? Daar kun je binnen het management over discussiëren, maar extra waardevol is het om dat van jongeren te horen; te weten wat zij vinden en waarom. En voor hen zijn deze kennismakingen een uitgesproken kans om werkgevers te leren kennen, mogelijkheden voor stages te ontdekken en ervaring op te doen door samen met bedrijven te werken aan een vitale regio.

Reacties