Sponsorfietstocht met en voor Titurel

Vrijdagmorgen werd op het parcours bij het Wielercollege in Ossendrecht een sponsorfietstocht met en voor Titurel gereden.

Van der Poel-Poulidor Challenge

Dit jaar kon door de covid beperkingen het ‘Uniek Sporten’ evenement, een sportdag voor mensen met een beperking niet doorgaan. Daarom nemen Van der Poel, Jan Prop voorzitter van Stichting GP Adrie van der Poel en Huub Kools (Fristads) op 24,25 en 25 juni deel aan de van der Poel-Poulidor Challenge, voorheen Chasin the Sunset.

Met hun deelname hopen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Titurel, dat langdurige zorg en dagbesteding biedt aan mensen met autisme, psychische problemen en/of een verstandelijke beperking.

900 kilometer

De van der Poel-Poulidor Challenge is een rit van circa 900 kilometer van Adrie van der Poel zijn woonplaats Kapellen in België naar de woonplaats van zijn wijlen schoonvader Raymond Poulidor, destijds ook een beroemde wielrenner, in Frankrijk.

Cliënten van de Stichting Titurel

Als aanloop naar deze rit hebben Jan Prop en zijn fietsbuddy Huub Kools op vrijdagmorgen een sponsorfietstocht gehouden met cliënten van de Stichting Titurel. Deze sponsortocht werd gereden op het wielerparcours van het Wielercollege in Ossendrecht.

Voorafgaand aan de start vertelde Jan Prop wat over de Challenge en dat het de bedoeling is dat met de opbrengst van de sponsortocht, de bewoners van Titurel extra sportmogelijkheden krijgen. Van Fristads, een leverancier van bedrijfskleding, kregen alle deelnemers aan de sponsortocht een knalgeel veiligheidsjack met opdruk.

Koen van der Steen, teamleider bij Titurel, vertelde blij te zijn met deze sponsorrit. Afgezien van de financiële kant, stimuleert het de bewoners ook om actief bezig te zijn.

Het parcours van het wielercollege.

Om even over half tien vertrokken de deelnemers voor hun tocht van een paar rondjes over het parcours van het wielercollege. Enthousiast reden de deelnemers, elk op hun manier zo hard mogelijk hun rondjes. Deelnemers die zelf geen fiets hadden reden op een fiets van het wielercollege. Er reed dus van alles, de ene deelnemer op een echte sportfiets en de andere op een omafiets met een kratje voorop en alle soorten fietsen daartussenin.

Na een paar rondjes fietsen zat het er weer op en werden de geleende fietsen weer ingeleverd. Moe-gefietst keerden de deelnemers weer terug naar Titurel.

Start van der Poel-Poulidor Challenge

Donderdagmorgen de 24e om kwart voor zeven ’s morgens, zal de van der Poel-Poulidor Challenge ook vanaf Titurel vertrekken voor de 900 kilometer sponsortocht.

Bijdragen

Mensen die willen bijdragen aan de sponsortocht voor Titurel kunnen dat doen via het formulier op de website van de GP Adrie van der Poel of gebruik de onderstaande QR code.

 

Kijk voor veel meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties