Van der Poel-Poulidor Challenge start bij Titurel

Foto: Jan Krijtenburg

Donderdagmorgen in alle vroegte vertrokken Jan Prop en zijn fietsbuddy Huub Kools voor een sponsortocht van 900 kilometer naar Saint Leonard de Noblat in Frankrijk (de voormalige woonplaats van wijlen Raymond Poulidor).

Van der Poel-Poulidor Challenge

Dit jaar kon door de covid beperkingen het ‘Uniek Sporten’ evenement, een sportdag voor mensen met een beperking niet doorgaan.
Daarom wilden Van der Poel, Jan Prop voorzitter van Stichting GP Adrie van der Poel en Huub Kools (Fristads) deelnemen aan ‘Chasin the Sunset’.

Toen Chasin the Sunset. niet door bleek te gaan wilde Jan en Huub niet opgeven en besloten samen op 24,25 en 25 juni de Van der Poel-Poulidor Challenge te rijden. Na de start bij Titurel in Putte gaat de rit via Kapelle, Adrie van der Poel zijn woonplaats in België. in drie dagen naar Saint Leonard de Noblat in Frankrijk.

Titurel

Met hun deelname hopen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Titurel, dat langdurige zorg en dagbesteding biedt aan mensen met autisme, psychische problemen en/of een verstandelijke beperking.

900 Kilometer

Donderdagmorgen tegen zeven uur, vertrokken de renners, op de fiets begeleid door een groep sportieve bewoners van Titurel, voor hun monsterocht van 900 kilometer.

Rond half zeven verzamelden bewoners van Titurel, de twee renners, de begeleiders van de rit en  de pers zich op het terrein van Titurel waar in een tent de koffie en broodjes voor het ontbijt klaar stonden.

Het ontbijt en de koffie stond klaar

Jan Prop en Huub Kools

Voor de start vertelde Jan Prop dat hij, als training de afgelopen tijd ruim 8500 kilometer en 290 uur gereden heeft in 91 ritten. Zijn fietsbuddy Huub Kools had weliswaar wat minder kilometers gemaakt maar zag de rit met enthousiast tegemoet.

Jan Prop en Huub Kools worden voor de start geïnterviewd

Steven Adriaansen

Burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht, die deze morgen dus ook extra vroeg uit de veren moest, vond het een mooi initiatief. Hij noemde ook de gode band tussen Titurel en de organisatie van de GP Adrie van der Poel en is er trots op dat dit in Woensdrecht gebeurt.

De burgemeester en de directeur van Titurel telden samen af voor het startsignaal

Katrien Muylaert

De directeur van Titurel, mevrouw Katrien Muylaert, is erg blij met het initiatief. Niet alleen om het bedrag dat voor Titurel ingezameld wordt, maar zeker ook voor de betrokkenheid van organisatie van de GP Adrie van der Poel bij Titurel en vice versa. De bewoners van Titurel doen ook altjd mee met het Uniek Sporten project  en zijn ook het enthousiast dat de start van de Van der Poel-Poulidor Challenge op hun oprijlaan plaats vindt.
Met de hele feestelijke aankleding was het “net als op TV” vonden een aantal bewoners.

De start

Tegen zeven uur begon het aftellen. Burgemeester Steven Adriaansen en Katrien Muylaert telden af van tien naar nul en de rijders konden, voorafgegaan door de begeleiders op motor en scooter en begeleid door een groep Titurel bewoners op de fiets, van start gaan.

Van der Poel-Poulidor Challenge is gestart

De hele groep reed de oprijlaan af naar de Putseweg waarna koers naar de grens gezet werd, waar het fiets-escorte afhaakte en terug naar Titurel fietste.

In optocht naar de Putse weg

De opbrengst

Op het moment van de start had de Van der Poel-Poulidor Challenge al ruim € 7000,- opgebracht. Volgens Katrien Muylaert is dit zeer welkom omdat er op dit moment aan twee nieuwe gebouwen op het terrein gewerkt wordt, waar de bewoners, als alles volgens plan verloopt, in december in moeten kunnen trekken.

Bijdragen

Mensen die willen bijdragen aan de sponsortocht voor Titurel kunnen dat doen via het formulier op de website van de GP Adrie van der Poel of gebruik de onderstaande QR code.

De nieuwbouw

Op de locaties in Putte en in Hoogerheide samen wonen nu 39 bewoners, 20 in Putte en 19 in Hoogerheide. Wanneer de beide nieuwe gebouwen klaar zijn, is er over alle locaties samen, ruimte voor 48 bewoners.

De nieuwbouw van woonzorggebouw De Cluse

In een later artikel meer over de nieuwbouw bij Titurel.

Links

 

Reacties