Sterkste Man Van De Brabantse Wal 2021

Zondag brak op het plein voor café De Harmoniezaal in Ossendrecht de strijd om de titel: “De Sterkste Man Van De Brabantse Wal” weer los.

Toestemming onder voorwaarden

Pas kort voor de geplande datum kregen de organisators, Maurice Uitdewilligen en Harold Arts, toestemming om de wedstrijd te mogen organiseren, maar wel onder extra voorwaarden. Zo moest het terrein afgezet zijn en mochten alleen toeschouwers met een corona QR code het terrein op. Het terras naast de hekken, mocht daarentegen weer wel zonder QR code gebruikt worden. Sommige toeschouwers vroegen zich ook af waarom een wielrenwedstrijd met publiek zonder QR code kon gehouden worden maar een sterkste man wedstrijd niet.

Uiteindelijk hebben de organisators er toch voor gekozen om de wedstrijd dan maar onder  deze voorwaarden door te laten gaan en uiteindelijk werd het een mooie spannende wedstrijd.

De locatie

Voorheen werd de wedstrijd op De Cichorei gehouden, het parkeerterrein achter hotel Dekkers maar de laatste paar keer is de wedstrijd gehouden op het plein voor café De Harmoniezaal. Door deze keuze is alle horeca vlakbij, inclusief een terras pal naast het wedstrijdterrein en bovendien blijkt dat er hier meer publiek komt kijken.

Lekker vanaf het terras met mooi weer en een koud drankje de wedstrijd volgen. Je kan het slechter treffen…..

De wedstrijd

De wedstrijd was onderverdeeld in twee categorieën namelijk met deelnemers voor -105 kilo en +105 kilo en bestond uit vijf onderdelen.
Die onderdelen waren: de Carry and Drag race op tijd en afstand, de Fingall Finger op aantal herhalingen, de Deadlift (3 beurten) met een start op 180kg, de Viking Press op aantal herhalingen en de Hercules Hold.

Een -105 kg deelnemer bezig met de Carry and Drag race

Het publiek was ook heel enthousiast, niet alleen de teamleden van de deelnemers maar ook de rest van het publiek leefde mee met de bijna bovenmenselijke inspanningen van de deelnemers. Ook Maurice Uitdewilligen zorgde als speaker voor een goede sfeer bij deelnemers en publiek.

Een enthousiaste fan

De uitslag

Er deden zo’n veertig sterke mannen mee aan deze wedstrijd en in elke categorie waren er drie winnaars.

In de categorie -105 kg was de eerste plaats voor Christian van Elderen, de tweede plaats voor Ruben van der Kreij en de derde plaats voor Jeffrey Laterveer.
In de categorie+105 kg was de eerste plaats voor Domenique Matthijs uit Putte-Kappelle, de tweede plaats voor Kevin Hazeleger en de derde plaats voor Kevin de Jong.

De winnaars (met dank aan Tamara Arts voor de foto)

Ondanks alle hindernissen hebben Maurice Uitdewilligen, Harold en Tamara Arts en de vele helpers er weer een mooie wedstrijd van gemaakt.

Kijk in de fotoserie bovenaan dit artikel voor meer foto’s

Reacties