Illegaal vuurwerk in beslag genomen na meldingen van getuigen

Foto: archief

Meer dan driehonderd kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Ossendrecht na meldingen van overlast.

Overlast

Naar aanleiding van meldingen met betrekking tot de overlast van vuurwerk stelden agenten een onderzoek in. Met hulp van getuigen en door speurwerk van de agenten zelf, kwamen ze zaterdagmiddag rond 16.20 uur uit bij een woning in Ossendrecht. Daar zou vuurwerk liggen.

Grote hoeveelheid vuurwerk

De 26-jarige bewoner gaf de agenten in eerste instantie geen toestemming om zijn woning te betreden, maar ze hadden een machtiging die hen toestemming gaf om de woning ook zonder diens toestemming binnen te gaan.

De agenten troffen een grote hoeveelheid vuurwerk aan in de (rijtjes)woning in Ossendrecht. Ook vonden ze zelfgemaakte vuurwerkbommen en allerlei explosieve poeders waarmee vuurwerk gemaakt kon worden. De manier van opslaan liet qua veiligheid nogal te wensen over, niet alleen voor de bewoners van de betreffende woning zelf, maar ook voor de mensen/huizen die in de directe omgeving van de woning wonen/staan. Een explosievenverkenner van de politie is opgeroepen om de situatie te beoordelen. Later kwam ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie nog ter plaatse. Medewerkers namen ongeveer drieënhalve kilo van het explosieve poedermateriaal mee en vernietigden dit meteen op een daartoe aangewezen plek in de buurt. Nog acht kilo explosief poeder is in beslag genomen.

Plaats delict

Woning wordt ‘plaats delict’ vanwege gevaarlijke situatie
In totaal is er 336 kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen. Een gespecialiseerd bedrijf is naar de woning gekomen om het aangetroffen vuurwerk af te voeren. De betreffende woning is, mede vanwege de onveilige situatie, als ‘plaats delict’ bestempeld en is de hele nacht bewaakt. De bewaking werd zondag opgeheven, omdat toen al het vuurwerk weggehaald was.

Aangehouden en ingesloten

De 26-jarige inwoner van Ossendrecht is aangehouden en ingesloten in een politiecellencomplex. Daar heeft hij de nacht doorgebracht. Zondagochtend is de man in verzekering gesteld, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. De man zit voorlopig nog vast. Het Openbaar Ministerie is voornemens om de verdachte dinsdag a.s. voor de Rechter Commissaris te geleiden. Die bepaalt vervolgens of hij nog langer vast moet blijven zitten.

Weet u meer? Vertel het dan

Zoals u hier kunt lezen is het niet alleen strafbaar, maar echt levensgevaarlijk om illegaal vuurwerk in huis te hebben. Een klein vonkje kan al een enorme explosie veroorzaken. Dat is dan ook de reden dat de politie alert reageert op dit soort meldingen. Hebt u informatie dat er ergens in uw buurt illegaal vuurwerk opgeslagen ligt? Laat het de politie dan weten. Neem daarvoor contact met de politie op via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of geef uw informatie door via What’s App (06-12207006). Als u liever niet rechtstreeks met de politie communiceert, dan kunt u anoniem uw melding doen via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch op 0800-7000.

Aldus de politie

Reacties