Steun SOSSAH en het St. Anthony’s Hospital in Ghana

Foto:

SOSSAH doet mee aan Actie warm hart van KRO-NCRV en kan daarbij uw stem goed gebruiken.

SOSSAH

In oktober vorig jaar vond in Huijbergen het Volta festival plaats ter ondersteuning van SOSSAH en het St. Anthony’s Hospital in Ghana.
Het St. Anthony’s Hospital in Ghana is in 1960 opgericht door de ouders van de voorzitter van SOSSAH, Annemieke de Bruijckere. Annemieke, die ook in dat ziekenhuis geboren is. SOSSAH steunt het ziekenhuis en de kwetsbare gemeenschappen in de Volta Regio in Ghana op de weg naar zelfredzaamheid.

Actie warm hart

SOSSAH doet mee aan Actie warm hart. Met Actie warm hart bepaalt u welke goede doelen aandacht verdienen. Stem daarom op SOSSAH en steun hen. Dit goede doel maakt dan kans op een donatie van € 2.500, € 5.000 of zelfs € 10.000.

Annemieke de Bruijckere uit Zegge is deelnemer van Actie warm hart van KRO-NCRV. Zij zet zich in om voor SOSSAH zoveel mogelijk stemmen te werven en zo kans te maken op een donatie van € 10.000 voor SOSSAH’s project ‘Noodstroom Redt Levens in Ghana’.

Waarom SOSSAH

Annemieke vertelt waarom juist haar goede doel dit financiële steuntje in de rug van de KRO-NCRV verdient: “Met jouw stem kunnen we levens redden. SOSSAH is non-profit organisatie die samenwerkt met St. Anthony’s Hospital in Dzodze, Ghana. Mijn vader vertrok in 1960 als net afgestudeerde arts naar Ghana om daar samen met mijn moeder te helpen in het St. Anthony’s Hospital. Toen ze arriveerden, stonden er alleen maar dozen, met hulp van de lokale bevolking is het ziekenhuis opgebouwd. Inmiddels telt het ziekenhuis 272 bedden en werken er honderden verpleegkundigen onder leiding van twaalf artsen die jaarlijks medische hulp verlenen aan zo’n zestigduizend patiënten”.

Stroomuitval

Vrijwel dagelijks valt de stroom uit in Dzodze, het ziekenhuis is dus afhankelijk van noodstroom voor onder andere de couveuses, patiënten die beademd worden, de koeling van medicijnen en nog veel meer. Dankzij de actie Warm Hart heeft SOSSAH de kans om €2.500, €5.000 of €10.000 te winnen voor de renovatie van de stroomvoorziening van het ziekenhuis. Met jouw stem kan het St. Anthony’s Hospital in Ghana, het enige specialistische ziekenhuis in de Volta Regio haar missie uitvoeren: goede gezondheidszorg voor de kwetsbare gemeenschappen, zodat ook zij een toekomst hebben.

Annemieke vraagt dus “Help jij ons door dit bericht te delen en op ons project te stemmen? ‘KKK, Akpe’, heel erg bedankt in het Ewe, één van de vele talen in Ghana. Meer info over SOSSAH en onze missie kan je vinden op www.sossah.nl of je kan mailen naar [email protected]. Je helpt mij enorm door te stemmen op het door mij ingezonden goede doel”

Gratis doch goud waard

Stemmen is gratis doch goud waard. Dit kan via deze link of de QR code bij dit bericht.
KRO-NCRV organiseert jaarlijks deze actie om waardevolle initiatieven te kunnen ondersteunen die bijdragen aan een samenleving die groener, liever en eerlijker is.

Cookieinstellingen