Woensdag Veegdag in Bergen op Zoom

Foto: Jan Krijtenburg

Woensdagmorgen was de aftrap van Woensdag Veegdag, een initiatief van de gemeente Bergen op Zoom en ondernemersvereniging Sterck

Wat is Woensdag Veegdag

De gemeente Bergen op Zoom en ondernemersvereniging Sterck roepen de Bergse ondernemers op om op een vaste dag in de week, bijvoorbeeld de woensdag, een schoonmaakmoment in te plannen. Niet alleen het vegen van de stoep voor het bedrijf, maar ook bijvoorbeeld het verwijderen van stickers en graffiti.
De initiatiefnemers willen hiermee een schonere binnenstad bereiken, die ook prettiger is voor bewoners en bezoekers.
De gemeente voert uiteraard gewoon de frequente veegrondes uit door de gemeente en zorgt voor het legen van de zwerfafvalbakken.

De aftrap

Op woensdag 1 maart werd voor de aftrap van Woensdag Veegdag door de gemeente Bergen op Zoom en ondernemersvereniging Sterck een schoonmaakactie in de binnenstad van Bergen op Zoom georganiseerd. Naast de schoonmaakploeg van de gemeente met de veegwagen, graffitireiniging en dergelijke sluiten ook wethouder Hans Peter Verroen, voorzitter van Sterck Kees van Male, een afvalboa en een vrijwilliger van Sterck, die in het weekend helpt met zwerfafval opruimen in de binnenstad, aan bij deze actie.

Er werden bezems en afvaltonnen uitgedeeld aan de ondernemers

Op deze woensdag was het de bedoeling om iedere ondernemer in de binnenstad te bezoeken en die een flyer te geven en een bezem. Er waren driehonderd bezems om uit te delen deze woensdag.
Horecaondernemers moeten een gebied van vijfentwintig meter rond hun zaak schoonhouden en krijgen hiervoor in het kader van deze actie een duurzame afvalton.

Kees van Male en Hans Peter Verroen overhandigen de bezem aan de bedrijfleidster van de C&A

Cookieinstellingen