BWW Ronde van Ossendrecht

Foto: Remco Weterings

Zege voor Casper van der Woude in de Brabantse Wal Wielerevents Ronde van Ossendrecht.

Casper van der Woude ( elite/beloften) soleerde naar de overwinning in de Brabantse Wal Wielerevents. De peloton spurt werd gewonnen door Roy Hoogendoorn voor Jos Koop.

Bij de elite/beloften zat de snelheid er al goed in. Eerste halfuur lag de snelheid boven 45 kilometer per uur. Het peloton bleef lang bij elkaar. De eerste serieuze kopgroep ontstond na 25 kilometer wedstrijd met 12 renners: Casper van der Woude, Harry Tanfield, Wesley Mol, Simon Haberlah, Roy Hoogendoorn, Tijl Pauwels, Jasper de Laat, Hidde van Veenenedaal, Jardi Christiaan van der Lee, Tom Vermeer en Hideyuki Takagi. Zij kregen 40 seconden voorsprong.

Er werd eendrachtig samengewerkt. Uit de kopgroep probeerde van der Woude, van Veenendaal en van der Lee los te komen. Zij kregen 55 seconden voorsprong. Maar in het peloton werd het tempo omhoog gegooid en kreeg de achtervolgende groep in het vizier. Het gat werd gedicht en het hele peloton kwam met nog 4 ronden te rijden bij elkaar. Casper van der Woude had de zinnen gezet op de overwinning in Ossendrecht en probeerde met nog 3 ronden te gaan het peloton te ontvluchten met Luuk Herben en Beau van Izerloo in zijn wiel. Herben en van Izerloo konden het wiel van van der Woude niet houden en Casper van der Woude soleerde met een 3 seconden voorsprong naar de overwinning.

De wedstrijd voor nieuwelingen werd gewonnen door Rinz van der Staal , die het haalde voor Jesse Klein en Bob Overdevesti.

Foto’s: Remco Weterings

Uitslagen (1e tien)

Elite – beloften
1 Casper van der Woude uit Westbroek
2 Roy Hoogendoorn uit Boskoop
3 Jos Koop uit Eindhoven
4 Jasper de Laat uit Son en Breugel
5 Tijl Pauwels uit Meer
6 Daan van den Eijnden uit Prinsenbeek
7 Jeno Grootjans uit Vosselaar
8 Sebastian Björnseth uit Noorwegen
9 Boris Romers uit Rozenburg
10 Tom Vermeer uit Wuustwezel

Nieuwelingen
1 Rinz van der Staal uit Dinteloord
Jesse Klein uit Nieuw Vennep
3 Bob Overdevest uit Zoetermeer
4 Dennis Polfliet uit Yerseke
5 Brent Jongenelen uit Steenbergen
6 Cyriel Hooghwerff uit Dordrecht
7 Ben de Roos uit Domburg
8 Teun Paaimans uit Kapelle
9 Joël Willemsen uit Hillegom
10 Lars Broeren uit Sint-Michielsgestel

Cookieinstellingen