Vrijdag 14 april en zaterdag 15 april, 30 jaar Dijkrock

Archieffoto
Archieffoto
Foto: Jan Krijtenburg

Dijkrock Rilland 2023, het 30-jarig jubileum op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

De 30e keer

Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd.
Net als vorig jaar openen het festival op vrijdagavond met 3 bands. Deze keer is gekozen voor bands uit de regio, zodat publiek gemakkelijker de gelegenheid heeft om al gezellig op vrijdagavond naar de tent te komen om naar hun favoriete plaatselijke bandje te luisteren.
En als je er dan toch bent….. regel een slaapplek in tent/camper/caravan en kom lekker ook op de zaterdag genieten van live muziek, de zilte Zeeuwse luchten en een lekker biertje.

Door de nasleep van de coronacrisis is het afgelopen najaar geen Highway to Dijkrock georganiseerd, maar dat wordt goedgemaakt door maar liefst 5 beginnende bands de ruimte te geven op zaterdagmiddag op het Open Podium.
De live-acts zullen dus al vroeg starten en de stem van het publiek telt mee!
Kom maar op tijd naar de dijk in Rilland om samen de openingsact van Dijkr ock 2024 te kiezen.
De winnaar van de finale Highway to Dijkrock 2022 staat daarna te popelen om de rockavond te openen. Verder is het programma tot de nok gevuld met “oude bekende”, “female fronted”, metal en klassieke rockcovers!

Algemene info

Locatie
Festivalterrein, Grensweg 17, Rilland

Vrijdag:
– Terrein open vanaf 19.30uur
– Ticketprijs €15,00

Zaterdag:
– Terrein open vanaf 12.00uur
– Ticketprijs €30,00

Links:
Facebook: https://www.facebook.com/dijkrock.rilland/
Instagram: dijkrockrilland
e-mail: [email protected]
WWW: www.dijkrock.nl

Voorverkoop?
Wegens weinig verkoop vooraf doen we het dit jaar zonder. Je kan dus gewoon naar de ingang komen en daar je toegang betalen.
Met PIN betalen aan de kassa is mogelijk, cash geld opnemen niet!
Heb je bijzondere verzoeken of vragen? Stuur even een berichtje naar [email protected].

Line-up Dijkrock Rilland 2023

VRIJDAG 14 APRIL 2023
Voor de vrijdagavond is dit jaar gekozen voor lokaal geluid. Twee Zeeuwse bands en een band uit Brabant maken hun opwachting op ons jubileumpodium op vrijdag 14 april.

DeepWhite – Tilburg
Twee muzikale vrienden; de een die de gitaarriffs van Sykes, Vai en Blackmore niet schuwt, de ander die kan schreeuwen als Gillan en blèren als Coverdale, stonden aan de wieg van deze band. Roland en Frank hadden medio 2009 een gezamenlijk doel, en DeepWhite was geboren.
DeepWhite heeft door de jaren heen nogal wat wisselingen in de bandsamenstelling moeten ondergaan, maar is nu uitgegroeid tot een stabiele zesmansformatie; doorgewinterde rockers die hun sporen hebben verdiend in de Brabantse rockscene, en allemaal hun plek in DeepWhite hebben gevonden.
Ook het repertoire heeft veel verschuivingen doorgemaakt, maar er is de laatste jaren hard gewerkt aan een dampende set van Deep Purple en Whitesnake covers.
DeepWhite heeft al een aantal regionale festivals op zijn naam staan, Wollukstock/Parkfeest/ Top 100 MADE/Kastanjerock. Mede dankzij deze optredens is DeepWhite klaar om de rest van het Nederlandse circuit te veroveren.

Leon van der Horst – Guitar, backing vocals
Frank van Dalen – Lead vocals, mouth harp
Roland Verhorik – Lead guitar
Maurice van den Dool – Drums
Harley van Kuijk – Keys & Synths, backing vocals
Tim van den Hooven – Bass guitar, backing vocals

Hardball – Goes
Hardball werd begin deze eeuw opgericht door drummer Paul Goedegebuure, gitarist Peter Toussaint en bassist Bas Matthijsse. Een half jaar later kwam zanger Bas Rovers bij de band.
Nadat Peter Toussaint emigreerde naar Zuid-Afrika vulde Dennis van de Bor de positie van gitarist in. Na het vertrek van Bas Matthijsse in 2008 kwam bassist Ronald Hintzen bij de band. De band bleef een kwartet totdat gitarist Cees van Drongelen zich in 2016 bij Hardball voegde. Speciaal voor deze gelegenheid hebben de vijf mannen wat nummers die ze al jaren niet gespeeld hebben afgestoft en ook wat nieuwe nummers erin gegooid. Op het repertoire staan onder meer covers van Iron Maiden, Queen, Thin Lizzy, AC/DC, Dio, Whitesnake, Gary Moore en Mr. Big.

Bas Rovers – Zang
Dennis van de Bor – Gitaar
Cees van Drongelen – Gitaar
Ronald Hintzen – Bas
Paul Goedegebuure – Drums

Highway 58
Een blues/Rock trio met Zeeuwse roots en Vlaamse invloeden.
In het voorjaar van 2018 besluit zanger-gitarist John Nieuwenhuijse na een aantal bandjes als gitarist en tientallen jamsessies in Nederland en België om een powertrio op te richten met als hoofdlijnen nummers van zijn helden van heden en verleden, gebracht op eigen wijze en overgoten met eigen saus en sound.
Highway 58 brengt dan ook op eigen wijze Bluesrock nummers van de groten der aarde. Denk aan Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Cream, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, CCR, Rolling Stones, Herman Brood, Black Crowes, Lynerd Skynerd en vele andere. Een mooie mix van blues en rock! Overgoten met een eigen saus en sound, Screaming Guitars en interactie met het publiek.
In Remy Wisse vindt John een solide Bass partner, die tevens de backing vocals voor zijn rekening neemt. In de bezetting voor drums vinden wat wisselingen plaats, maar op die kruk zit nu als steady drummachine Johnny Quireyns.
Na een vliegende start eind 2018 sloten zij 2019 af met ongeveer 25 gigs in verschillende cafés en podia waar ze enthousiast ontvangen zijn door de verscheidenheid aan nummers en stijlen van ingetogen teder naar screaming bluesrock.
Zij zijn inmiddels graag geziene gasten op motorclubs en treffens in Nederland en in België.

John Nieuwenhuijse – Zang/gitaar
Remy Wisse – Bass/zang
Johnny Quireyns – Drums
Dijkrock Rilland 2023 4

ZATERDAG 15 APRIL 2023

Open podium met 5 bands
Omdat er door corona geen Highway to Dijkrock 2023 werd gehouden, krijgen dit jaar aan 5 beginnende bands de kans om zich te laten horen op het “ouderwetse” Open Podium.
De winnaar zal in 2024 betaald op de Dijkrock Mainstage staan.
Samen met het publiek zal de Dijkrock-jury – met hulp van vakjuryleden Conrad Hultermans en Henne van de Schraaf – aan het eind van de middag de winnaar bekend kunnen maken en de Dijkrock trofee kunnen uitreiken.
Voorstelling is in willekeurige volgorde. Loting is vooraf op de mainstage. De strijd strekt zich uit tussen 13.00uur en 16.00uur met de volgende deelnemers:

Inner Sun
Inner Sun (BE) ontstond in 2011. De band bestaat uit vijf muzikanten met diverse muzikale achtergronden (klassieke muziek, metal, pop, rock, folk). Inner Sun speelt sfeervolle rockmuziek. Tekstueel gaan de nummers over spiritualiteit en mythologie. In 2011 bracht Inner Sun de Arcane Initiation ep uit. In januari 2020 werden twee singles uitgebracht.
Momenteel bereidt de band zich voor om een volledig album op te nemen, de introducerende single komt in het voorjaar uit. Nauw verwant aan Inner Sun is de band Engelvuur (met teksten in het Nederlands).

Niels De Win – Toetsen
Hans Luyten – Zang + gitaar
Romain Swinnen – Gitaar
Vonne van der Meer – Drums
Jan Van Sweevelt – Bas

The Rabids
The Rabids are back in town!
De band werd gevormd tijdens Groezrock, wanneer bassist Senna, gitarist/zanger Jentof, en drummer Kristof daar en dan besluiten een punkband te starten.
Rhythm guitarist Yannick sluit aan, een punkicoon is geboren. Dankzij de geweldige aanvulling van zangeres Jytte en blazer Philip + ska vibes worden ze de best mogelijk versie van The Rabids. Geen foutgespelde konijnen, maar hondsdolle punkers in hart en nieren. Met heerlijke ska- en punk riffs in een mix van eigen nummers en covers brengen ze je al dansend en zingend korter bij het podium.

Senna – Bas
Jentof – Gitaar/zang
Kristof – Drums
Yannick – Rhythm gitaar
Jytte – Zang
Philip – Trombone

Ikke eerst en de gif’s Gauwkes
De legende van de Gauwkes begint in 2017. Leden van Appendix Punkrock en NoXf bundelen hun krachten en blazen leven in deze nieuwe band. De missie is duidelijk: Feest! Sindsdien hebben zij al menig podium, zaal, festival en bruiloft voorzien van sfeer, gezelligheid en lol, die deze nodig hadden voor een onvergetelijke avond. Maak je borst maar nat voor een show vol meezingers, hard gitaarwerk en ongein, want dat is wat de Gauwkes komen brengen!

Dennis Pixa
Dennis Pixa is een band die is ontstaan in Bergen op Zoom. Dennis Pixa houdt er van om lol te maken en mensen te entertainen, met humor en vette nummers kijken ze uit naar een avond vol lol.

Kobus Musters – Gitaar en zang
Simon de Kwant – Bas
Julius Pelgrims – Drums

GogmaGore
Gogmagore is een 5 mans formatie metal band die een eigen sound creëert
De band is 3 jaar geleden ontstaan als een 2 mans project en groeide al snel door naar een band. De band is bezig met het samenstellen en recorden van hun eerste EP / Album en timmeren hard aan de weg om zoveel mogelijk shows neer te zetten.

MAINSTAGE
Vanaf 17.00uur barst het grote feest dan echt los in de tent…. De volgende bands maken hun opwachting om de tent op zijn kop te zetten. De Dijkrockers kijken uit naar een volle, dampende tent met muziekliefhebbers, metalheads, hardrockers en andere festivalgangers!

Rockford
De glansrijke winnaar van de eerste Highway to Dijkrock finale in 2022!
Rockford is alles wat een rockband zou moeten zijn. Geïnspireerd door de Seattle grunge legendes Soundgarden, Pearl Jam en Alice In Chains speelt deze 3 mans formatie, uit het regenachtige en dampige gat Klundert in Nederland, heavy, grinding, slow-riffing detuned stoner rock, die zo pop klinkt als The Beatles. Eén keer luisteren naar de nummers en stiekem betrap je jezelf erop dat je de teksten de hele dag loopt te zingen. Rockford verwijst naar de geboorteplaats van zanger/gitarist Niels Schmitz in de USA.
Rockford heeft onlangs hun debuut album “BROKEN RECORDS” geheel analoog opgenomen in de legendarische Studio 195 van Patrick Delabie in Wernhout, Nederland.
In 2021 heeft Rockford een deal getekend met het nieuwe Indie label Grunge Pop Records. De debuutplaat is gereleased op 01-01-2023 en is sinds februari de 340.000 streams gepasseerd op Spotify. Meerdere single releases hebben in 2022 de nummer 1 positie gehaald in de Indie Charts van IndieXL.

Niels Schmitz – Zang/gitaar
Arthur van den Acker – Bas
Patrick Ripzaad – Drums
http://www.rockfordband.nl
https://open.spotify.com/artist/2pAfcd9rbqt6XxUCWEZ8SN
https://www.instagram.com/rockfordnl/
https://www.facebook.com/RockfordNL
https://www.youtube.com/@rockford3791/playlists (Playlist Video’s)

ElectricA
Al meerdere keren stonden ze op de Dijkrock stage. Met een andere man achter het drumstel komt ElectricA dit jaar weer de tent plat rocken. Frontvrouw Mireille Quist zal met haar mannen weer nummers vertolken van o.a. Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Rage Against The Machine, Anouk en REM. Kortom, zet alle hekken maar recht, want ElectricA brengt repertoire uit de gouden rockjaren!

Mireille Quist – Zang
Conrad Hultermans – Gitaar
Kornee Kleefman – Bas
Arnoud van de Griend – Drums

Twisted Sisters
De Twisted Sisters zijn een all-female Twisted Sister tribute band. Ze zijn precies wat ze zeggen dat ze zijn, een tornado aan energie die het publiek meeneemt langs de hoogtijdagen van de legendarische 80’s rockband Twisted Sister. Een pure rock ’n roll show zoals je ‘m mag verwachten en waar je al heel lang op zit te wachten.
Legendarische hits zoals “We’re not gonna take it” of “I Wanna Rock” komen natuurlijk voorbij, maar verwacht daarbij ook een complete gevulde setlist die het publiek laat dansen, meezingen en een groot feest bouwen! Voor minder doen de Twisted Sisters het immers niet. De show zelf is dan ook meer dan alleen muziek. Het is een stormloop van zware gitaar-rifs, pompende baslijnen en over-de-top-zang, bij elkaar gehouden door een drumspel waarop je wel moet bewegen. Dit alles is – zoals het hoort – geheel in stijl met grote gitaarversterkers, grote kapsels, veel make-up en natuurlijk kleding die het helemaal afmaakt.
Een avond Twisted Sisters is een avond waarna je als bezoeker naar huis gaat met een schorre stem en een zere nek van het headbangen.

Halloween – Helloween tribute band
Alex – Kiske/Deris – vocals
Javi Gianno – Deris/Kiske – vocals
Artur Hansen/Grapow – guitar
Ricard Weikath – guitar
Fati Grosskopf – bass
Jordi – Schwichtenberg/Kusch – drums

Møtherfät
Møtherfät speelt stevige rock. Covers weliswaar, maar met een twist. Soms gaan ze daar heel ver in en laten nummers van bijvoorbeeld The Beatles, Donna Summer of Elvis Presley samenkomen met songs van Danzig, Billy Idol en Judas Priest. Anders is niet het goede woord, maar…vet…! In een ander jasje gegoten of toch dicht bij het origineel. Van jaren 50 tot nu met een eigen sound. Laat je verrassen of verbazen! Een goede sfeer en gezelligheid gegarandeerd! Moddervet!!

Jeanine Zuijderwijk: Lead zang
Marien van Zwol: Gitaar

Peer Debassman: Bas

Modeste Johanis: Drums

www.motherfat.nl
https://www.facebook.com/moddervetterock

Cookieinstellingen