Glimmende auto’s en persoonlijke aandacht tijdens 21ste Schelderit

Veel blije gezichten en een stoet vol prachtige wagens. Vanaf de volksabdij ging zondag 4 juni de 21ste editie van de Schelderit van start.

De Schelderit is een jaarlijkse toertocht met bijzondere auto’s voor jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De Lions Clubs Woensdrecht Zuidkwartier en Bergen op Zoom Scaldis hebben de organisatie in handen. Samen met de hulp van vele enthousiaste chauffeurs, sponsoren en vrijwilligers wordt er een volledig dagprogramma voor de deelnemers verzorgd.

Klassiekers

Vanaf het startsein gaan de deelnemers in rappe pas naar de blinkende rijen auto’s. Snel wordt er een plekje gezocht in de auto die het meest aanspreekt. Van klassieke Rolls Royce met vergulden embleem tot een supersnelle Pontiac Firebird. Er staat van alles opgesteld te wachten op de deelnemers. Een enkeling stond al ruim voor de start naast zijn favoriete wagen, zo werd er voorkomen dat er naast gegrepen zou worden.

Toerrit

Niet alleen voor de deelnemers is deze toerrit een feest. De chauffeurs genieten zichtbaar van de enthousiaste reacties op hun voertuig. Passionele verhalen over de klassiekers worden uitgewisseld. Sommige deelnemers lijken zelfs nog wel meer op de hoogte van de details van het voertuig dan de eigenaar zelf. Het is over en weer genieten. En waar voor de een het voertuig het hoogtepunt is, geniet een ander vooral van de persoonlijke aandacht en de gezelligheid.

Bekijk boven dit artikel de volledige fotoserie!

Foto’s en tekst: Jelka Matlung.

Cookieinstellingen