American Day bij Café Die Twee

Foto: Jan Krijtenburg

Bij Café Die Twee aan de Koepelstraat in Bergen op Zoom werd zondag de druk bezochte en gezellige American Day gehouden.

Elke eerste zondag in september staat de parkeerplaats voor Café Die twee aan de Koepelstraat weer vol met Amerikaanse auto’s, trucks en motoren in alle maten en soorten.
Grote Amerikaanse sleeën die er uit zien of ze zo nieuw uit de showroom komen tot motorfietsen die vol gehangen zijn met rommel. Spliksplinter nieuwe Harley-Davidsons toerbuffels die meer dan veertigduizend euro kosten, maar ook Harley’s en Indians van voor of vlak na de tweede wereldoorlog, die zorgvuldig met heel veel liefde en geduld weer in nieuwstaat zijn gebracht. en alles daartussen in.

Ook het publiek varieert van nieuwsgierige voorbijgangers in hun zondagse pak tot ‘hardcore’ bikers maar allemaal in een gezellige sfeer en met een drankje erbij elkaars auto of motor bewonderend. En er viel heel wat te bewonderen.

Natuurlijk was de catering ook prima voor elkaar met tafels, stoelen, bankjes en parasols voor het café, de bar in het café, een bar buiten en een kraam voor de ‘vette hap’.

Het weer zat deze zondag zeker mee want het was perfect weer voor een motorritje en een terrasje. De bezoekers kwamen dan ook van heinde en verre naar Bergen op Zoom.
Werd de Motorbike Day in mei door de slechte weersvoorspellingen wat minder druk bezocht, dan werd dat deze American Day ruimschoots goedgemaakt want de parkeerplaats voor het café stond al gauw helemaal vol zodat de latere bezoekers hun auto of motor aan de Westsingel en op het veld aan de overkant moesten parkeren.

Natuurlijk was bij Bij Café Die Twee de muziek weer prima geregeld in Die Twee stijl met ‘Bob the Cat’, Rockadile en Frok.

Cookieinstellingen