‘Central Park – The story of Simon & Garfunkel’ bij Podium Kloosterhof in Hoogerheide

Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdagavond genoten muziekliefhebbers in een afgeladen voile zaal bij Podium Kloosterhof van ‘Central Park – The story of Simon & Garfunkel’.

Central Park

Niels van der Gulik en Frank Kooijman speelden samen met percussionist Richard Heijerman bij Podium Kloosterhof nummers van het beroemde benefiet optreden van Paul Simon en Art Garfunkel in Central Park in New York.


Maar ze speelden niet alleen de songs maar vertelden ook over de achterliggende ontwikkelingen rond het duo dat niet meer als duo maar als twee aparte zangers, maar wel samen, wilden optreden.

Niels van der Gulik zong als Art Garfunkel samen met Frank Kooijman als Paul Simon met zijn gitaar, waarbij je met de ogen dicht zou denken dat de originele artiesten op het podium stonden.


Bij het optreden in Central Park was er een complete band met twee drummers, een aantal gitaristen en een aantal blazers aanwezig maar Niels en Frank hadden genoeg aan de muzikale duizendpoot Richard Heijerman die als toetsenist, drummer, pianist en percussionist het tweetal begeleide.

 

Het eerste nummer dat gespeeld werd was ‘Mrs Robinson’, een nummer dat zelfs de jongere generatie in het publiek meteen herkende , gevolgd door bekende nummers als Wake Up Little Susie en Scarborough Fair.

Tom & Jerry

Een leuk weetje is dat Simon & Garfunkel oorspronkelijk onder de naam Tom & Jerry optraden, waarbij ze onder andere het nummer Me and Julio Down by the Schoolyard zongen.

 

De eerste song na de pauze was Slip Slidin’ Away. Een van de heel bekende hits van Simon & Garfunkel is Bridge Over Troubled Water. Omdat dit het enige nummer is met piano begeleiding moest voor dit ene nummer door Podium Kloosterhof speciaal een piano gehuurd worden, maar het was de moeite waard want het is een blijft een schitterende song.

 

Het ‘laatste’ nummer was ‘The Boxer’ waarbij het publiek heerlijk kon meezingen, en in een volle zaal klinkt dat helemaal niet verkeerd.

Toegift

Nadat de artiesten bedankt waren en hun presentje gekregen hadden, wilde het publiek natuurlijk nog een toegift en die kregen ze ook. En niet één, maar wel drie nummers. Met ‘Old Friends’,
‘The 59th Street Bridge Song’ en ‘The Sound of Silence’ kwam een gezellige muzikale avond ten einde en kon een tevreden publiek op huis aan (of nog even wat drinken in de bar)

Wat volgt

Het volgende optreden bij Podium Kloosterhof is op 14 Oktober met ‘Tribute … Ode aan Jan Rot’  door Marjolein Meijers, Jacob Klaasse, Walter Kuipers en Onno Kuipers.

Links

Cookieinstellingen