Muzikaal feest met The Bentleys en The Bendellas

Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdagavond speelden The Bentleys met The Bendellas in een vrijwel uitverkocht Theater Kloosterhof hits uit de jaren 50 en 60.

De show heette ‘Echoes of the 50’s & 60’s’ dus het eerste nummer was een song van Robert Johnson uit …. 1939, ‘Sweet Home Chicago’. Maar dat was geen vergissing.  De sound van Robert Johnson klinkt namelijk door in heel veel blues en rock muziek uit latere jaren.

Maar na ‘Sweet Home Chicago’ barstte het muzikale feestgeweld los met echte Rock’n Roll met het nummer ‘Rocking all over de world’ van Status Quo.

Sweet Home Alabama van de Amerikaanse southern rockband Lynyrd Skynyrd kwam na een nummer van Johnny Cash en werd gevolgd door het swingende The Locomotion.

Maar het publiek kon niet alleen genieten van heerlijke muziek maar kreeg door de uitleg tussen de nummers door, gelijk een stukje muziek historie mee.

Nummers van Ray Charles, Van Morrison en Louis Jordan werden gevolgd door ‘Money’ van Barret Strong en het nummer ‘Sail on Sailor’ van The Beach Boys, een nummer dat als onderdeel van het album ‘Holland’ in het dorp Woubrugge in Nederland is opgenomen.

Voor een groot deel van het publiek waren de nummers een stuk jeugd sentiment en, zoals Bouke Bijlsma, de leadzanger al zei, “Het brengt veel fijne herinneringen terug van ’toen’, zoals die eerste zoen achter het fietsenhok.”

Nummers van Diana Ross, The Chordettes, en de Beatles passeerden de revue en toen was het al weer tijd voor het laatste nummer van de eerste helft van de show, ‘Stuck in the Middle with You’ van Stealers Wheel.

Terwijl het publiek in de foyer genoot van een drankje werd in de zaal het podium klaargemaakt voor de tweede helft van het optreden.

Na de pauze begon de show met een solo medley van Onno Postma, gevolgd door hits zoals ‘Ain’t No Mountain High’, ‘Go your own way’ en “I Only Wanna Be with You’.

Het was leuk om te zien hoe de dames van The Bendellas naast prachtig zingen en dansen, ook een paar keer supersnel van outfit wisselden en daardoor steeds in de stijl van de muziek gekleed waren.

De verschillende nummers uit verschillende tijdperken en met heel verschillende stijlen werden perfect gebracht, zodat je, als je je ogen dicht had, zou kunnen denken dat de originele band op het podium stond.

Liefhebbers van muziek uit de jaren 50 en 60, en ook nog de jaren 70, kwamen niets te kort.

Door een steeds wisselende opstelling van de band, met niet alleen een leadzanger die alles zingt, maar verschillende bandleden die een nummer in hun stijl brachten en ook verschillende instrumenten bespeelden, was het ook een leuk afwisselend optreden, waarbij het ook interessant was hoe de bandleden soms vertelden waarom een bepaald nummer belangrijk voor hun was. Soms was een nummer zelfs de reden waarom ze muzikant zijn geworden.

De heren van The Bentleys en de dames van The Bendellas. ‘spelen’ op een vrolijk makende manier met de muziek en de show eromheen, en die vrolijkheid was aanstekelijk en veel mensen hadden moeite om stil te blijven zitten. Na het laatste nummer volgde dan ook een daverende staande ovatie waarop de band (niet helemaal onverwacht) toch nog een paar nummers speelde. Maar na ‘A horse with no name’ van de band America, een nummer uit 1972, was het toch echt afgelopen en konden de band en het publiek terugkijken op een geweldige avond.

Wat de meerderheid van het publiek betreft zal het niet de laatste keer zijn dat we deze groep muzikale duizendpoten bij Podium Kloosterhof zien optreden.

Podium Kloosterhof

De volgende band die bij Podium Kloosterhof optreed is O’Dreams met ‘Dublin’ op zaterdag 9 december.

Links

Cookieinstellingen