Maikel Boon vertrekt als statenlid en wordt lid van de Tweede Kamer

Foto: Privécollectie

Maikel Boon, PVV-woordvoerder voor landbouw en milieu in de Provinciale Staten van Noord-Brabant, kondigt met gemengde gevoelens zijn vertrek aan als Statenlid per 2 februari 2024. Deze beslissing volgt op zijn verkiezing tot lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Boon, opgegroeid in Woensdrecht en momenteel inwoner van Bergen op Zoom, heeft zich als militair ingezet in Uruzgan, Afghanistan. Zijn speerpunten zijn versterkte koopkracht, beperking van islam en immigratie, en zijn voortdurende strijd voor onze boeren. Als PVV-woordvoerder heeft Boon met succes cruciale moties ingediend, waaronder het behoud van de eeuwenoude Bergse weervisserij, de aanpak van blauwalg, bescherming tegen wolven, en innovatieve stalsystemen.

Boon draagt zijn taken vol vertrouwen over aan zijn opvolger, Boy Sluiters uit Steenbergen, en blijft geloven in de voortzetting van de belangenbehartiging door de fractie.

In zijn brief aan Commissaris van de Koning, Ina Adema, benadrukt Boon zijn dank aan het team van de Griffie voor de samenwerking en ondersteuning gedurende zijn periode als Statenlid. Hij kijkt vooruit naar nieuwe uitdagingen in zijn rol als parlementslid en belooft als PVV-burgerlid betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in Noord-Brabant.

Cookieinstellingen