16 Maart, Fred Delfgaauw bij Podium Kloosterhof

Foto: Jan Krijtenburg

Op zaterdag 16 maart treedt Fred Delfgaauw op bij Podium Kloosterhof met zijn show ‘Broos’.

De Volkskrant schreef ooit: ‘Delfgaauw is niet uit te leggen. Je móet hem zien, je moét hem meemaken.’ In recensies duiken dan ook steevast termen op als fascinerend, onovertroffen, meeslepend en meesterlijk. Al die kwaliteiten legt hij nu opnieuw aan de dag in ‘Broos’, een ontroerende voorstelling over ouder worden.

Meesterpoppenspeler Fred Delfgaauw heeft tijdens de coronacrisis een half jaar meegelopen met medewerkers van een zorginstelling. In die periode heeft hij verhalen verzameld van mensen die de laatste fase van hun leven ingaan. Verrassende en ontroerende verhalen zijn het, van leven en streven, van zwaarte en lichtheid. Verhalen over alles wat onbegrijpelijk blijft en de flits van inzicht die daar toch soms doorheen schiet.

Samen met een keur aan poppen brengt hij ze tot leven in ‘Broos’, een theatrale ode aan oude mensen en hun levenskracht, en een eerbetoon aan degenen die hun de zorg bieden die ze nodig hebben.

Theaterkrant: ‘Zoals we van Delfgaauw gewoon zijn, weet hij ook deze keer zijn publiek mee te voeren in de code dat de poppen echte personages zijn, dat ze als levende menselijke wezens spreken, met een waaier aan gevoelens, met al dan niet cynische humor. Door de verbeelding bij de toeschouwers te stimuleren, prikkelt deze voorstelling om anders naar de zorg te kijken.’

Ilovetheater.nl: ‘De verhalen worden integer en met een vleugje humor verteld. Het ene moment ben je vol ontroering, het volgende moment moet je onbedaarlijk lachen. Maar één ding is zeker, de verhalen zijn heel echt en komen bij je binnen. De verhalen maken voel- en zichtbaar wat “de zorg” in Nederland voor de mensen betekent. Gezien vanuit de bewoners maar ook vanuit de zorg zelf.’

Praktische informatie

Datum: 16 maart 2024
Tijd: 20:15 uur
Toegang: € 19,00 (inclusief een pauzedrankje)
Kaarten: www.podiumkloosterhof.nl
Telefonische informatie: 0164-620221
Locatie: MFC Kloosterhof, Huijbergseweg 3b Hoogerheide

Cookieinstellingen