Drie aanhoudingen na aanslag op woning in Tholen

Archieffoto van een aanhouding ter illustratie
Archieffoto van een aanhouding ter illustratie
Foto:

Dinsdag zijn drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar de aanslag op een woning aan het Slachtveld in Tholen op woensdagnacht 27 september 2023. Die nacht raakte een woonhuis met daarin een gezin met twee jonge kinderen zwaar beschadigd door een hevige explosie. Dat meldt de politie.

Er raakte bij de aanslag met een explosief in september niemand gewond maar de schrik was enorm en de schade groot. Door intensief rechercheonderzoek kwam de politie op het spoor van de aangehouden verdachten. Het gaat om een 27-jarige man uit Stavenisse en twee vrouwen uit Tholen (43 en 45 jaar). Ook zijn vijf woningen doorzocht.

Dinsdag 12 maart 2024, zijn in opdracht van de officier van justitie drie verdachten aangehouden. De 27-jarige man uit Stavenisse wordt ervan verdacht het explosief te hebben aangestoken. De politie verdenkt de twee vrouwen uit Tholen (43 en 45 jaar) van het besturen van de vluchtauto’s, waaronder de in de uitzending van Opsporing Verzocht getoonde Renault Clio. De politie sluit niet uit dat in dit onderzoek nog meer aanhoudingen volgen.

Cookieinstellingen