Veel kasteelvondsten alsnog te bewonderen tijdens open dag 23 maart

Foto: Jan Krijtenburg

Het Archeologisch Depot aan de Wassenaarstraat in Bergen op Zoom heeft komende zaterdag een opendag. Op 23 maart staan de deuren open van 13.00 tot 16.30 uur.

Het depot wordt gerund door Stichting In den Scherminckel. “Naar aanleiding van de tentoonstelling Wouw! in het Markiezenhof, stellen wij deze middag het Archeologisch Depot voor u open. Het was namelijk onmogelijk om alle honderden archeologische vondsten van het Kasteel van Wouw in de tentoonstelling Wouw! aan u te laten zien. Maar… zaterdag 23 maart krijgt u de kans om de vele vondsten alsnog te komen bewonderen!

 

Er is genoeg te doen om archeologie te ontdekken en te beleven. “Natuurlijk kunt u dan ook de duizenden archeologische bodemgeheimen uit Bergen op Zoom ontdekken, zoals de Grote Man, de Romeinse amforen en het bekende Bergse aardewerk. Voor kinderen is er een speurtocht, een quiz en een zandbak, waar zij hun archeologische vaardigheden kunnen uittesten. Voor zowel jong als minder jong is het ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan en te puzzelen met échte middeleeuwse scherven in onze ArcheoHotspot.”

 

  • Wanneer: Zaterdag 23 maart 13.00-16.30 uur
  • Waar: Archeologisch Depot en ArcheoHotspot, Wassenaarstraat 61, Bergen op Zoom
  • Entree: Gratis, aanmelden niet nodig

Een deel van het Archeologisch Depot is alleen per trap bereikbaar en daardoor minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De ArcheoHotspot Bergen op Zoom is wel goed toegankelijk.

Cookieinstellingen