Xavi Radecke (11) uit Bergen op Zoom eerste bij Wintercup 4-takt karting

Op zondag 24 maart vond de Wintercup 4-takt karting plaats op kartcircuit Landsard bij Eindhoven. Deze wedstrijd is één van de eerste wedstrijden van het nieuwe kartseizoen. In de categorie Parolin Rocky F1 behaalde de 11-jarige Xavi Radecke uit Bergen op Zoom de 1e plaats.

Na een geweldige kwalificatie, mocht de jonge karter starten vanaf pole position. Waar hij in de prefinale nog ruim 8 seconden kon uitlopen op de nummer 2, Jim Daanen, was daar in de finale geen sprake van. Xavi moest de volledige race zijn koppositie verdedigen. Toen Nick Japin hem een tik in de bocht gaf, leken zijn kansen verkeken. Maar deze overtreding werd direct bestraft met 5 strafseconden, waardoor Radecke alweer voor de tweede keer dit seizoen op het hoogste podium eindigde. Xavi vond dit zelf een mooie warming-up voor het NK seizoen dat op 14 april van start gaat op hetzelfde kartcircuit Landsard.