Franse tv-kok Alain Caron keurt de nieuwe oesters goed

Foto:

Op de Oosterschelde werden donderdag de eerste oesters van het seizoen binnen gesleept. Wij gingen ook aan boord voor een reportage in tekst en foto’s.

Bij de opening van het Nederlandse en Belgische oesterseizoen waren ruim honderd mensen aanwezig die betrokken zijn in de kweek en de handel van oesters (en aanverwante producten zoals mosselen). De landelijke, provinciale, en gemeentelijke overheid waren vertegenwoordigd evenals diverse sponsoren.

C’est la vie

Schipper van de boot C’est la vie, Danny Nelis overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee is het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend.

Alain Caron

Samen met de Franse tv-kok Alain Caron proefden zij de eerste Zeeuwse platte oesters (Ostrea edulis). Na de tocht over de Oosterschelde werd de topkok geïntroniseerd in het Gilde van de Vergulde Oester (bekijk de video hier).

Veiling

Het eerste vaatje oesters werd tijdens een drukbezochte ondernemersbijeenkomst, aansluitend op de opening van het oesterseizoen, geveild. De opbrengst van de veiling gaat dit jaar via de Stichting “Vrienden van Siem” naar het project ‘Vrouw in beeld’ van het Radboud MC in Nijmegen. Uiteindelijk werd een bedrag € 10.700,- opgehaald, een record resultaat (in 2016 € 6.850,-).

Klik hier voor het volledige verhaal en de fotoserie en video’s.

 

Reacties