Grote problemen met waterleidingen Bergen op Zoom

Foto:

Bergen op Zoom heeft woensdagmiddag te maken met fikse problemen met waterleidingen. Leidingen zijn gesprongen waardoor woningen en bedrijven zonder water zitten.

Op verschillende plekken in de stad zijn waterleidingen gesprongen waardoor het water uit de grond omhoog kwam. Rond zes uur waren alle lekkages gedicht. “Alleen omgeving Melanendreef heeft nog last”, laat de Veiligheidsregio weten.

Melanendreef

Aan het begin van de middag sprong een waterleiding aan de Melanendreef. Bewoners van die straat en omliggende sraten hadden tijdelijk geen water of een lage waterdruk. Het water dát uit de kraan kwam was in sommige gevallen bruin.

Plasticslaan

Tijdens het afdichten van de lekkage zijn als gevolg van drukverhoging nieuwe breuken ontstaan. Zo brak de hel los aan de Plasticslaan en omgeving. In dit gebied zit onder andere het grote industriële bedrijf Sabic. Monteurs van Brabant Water werken aan een oplossing.

Wattweg

In de Wattweg stroomden ook grote hoeveelheden water over de straat. Ook de brandweer rukte uit voor de storing. Naar verluid zitten verschillende bedrijven waaronder Philip Morris zonder water. De hulpdiensten zijn daarom op opperste staat van paraatheid (Grip 1).

Industrie

Veiligheidsregio Midden- en West Brabant over de problematiek: “Cargill, Nuplex, Philip Morris hebben hun productieproces stil moeten leggen. Het Bravis ziekenhuis heeft wel water maar er is sprake van weinig druk. Dit is ook het geval in het zuiddeel van de stad. De hulpdiensten zijn aan de slag met het afstoppen van de lekkages en het dichten van de breuken. De overlast duurt naar verwachting nog even.”

De actuele status van de storingen is te zien op Waterstoring.nl. Klik op de afbeelding om die site te bezoeken:

 

Reacties