THIS IS HOLLAND: Nederland op z’n mooist in vogelvlucht (360°)

THIS IS HOLLAND Show 1 : Nederland van Toen
Foto: THIS IS HOLLAND

Binnen een uur een indrukwekkende rondvlucht boven Brabant, Zeeland én de rest van Nederland maken en ook nog een heleboel leren over ons land?! Het kan sinds kort in de nieuwe attractie THIS IS HOLLAND. Met een vlog en een reportage nemen we je mee naar Amsterdam.

Als je binnenloopt in het ronde gebouw tegenover Amsterdam Centraal is het moeilijk in te schatten wat je te wachten staat. Dat het over Nederland gaat is wel duidelijk te zien aan de klompen, molens, melkbussen en tulpen. Zelfs de geluiden die je hoort tijdens het kopen van een kaartje klinken oerhollands: schapen, meeuwen en zo nu en dan een vliegtuig of een scheepshoorn.

Quiz

Het hoogtepunt van het bezoek aan THIS IS HOLLAND is een vliegsimulator. Maar voordat je daar bent krijg je een uitgebreid interactief en educatief programma voorgeschoteld. Hierdoor ben je makkelijk een uur zoet in onze hoofdstad. Het eventuele wachten totdat jouw groepje aan de beurt is hoeft niet saai te zijn dankzij een aantal displays met quizvragen over Nederlandse producten en gebruiken.

Gastheer

Vervolgens neemt een digitale gastheer je in verschillende zalen mee in de ontstaansgeschiedenis van ons land. In een educatieve video op een gigantisch scherm komen bijvoorbeeld de elfstedentocht, de watersnoodramp en dijken aan bod.

Vlucht

Wanneer het tijd is voor de daadwerkelijke vliegervaring nemen maximaal veertig mensen tegelijk plaats in stoelen. Als je stevig in de gordel zit, verdwijnt de vloer onder je voeten en hang je in een soort achtbaankarretje voor een groot bolvormig scherm. Gedurende de vlucht van negen minuten zie je 22 van de mooiste plekken van ons land. Bovendien bewegen de stoelen me met het beeld, voel je de wind en soms zelfs een druppeltje water.

Educatief

Bijkomen van de spectaculaire vlucht kan in de Holland Lounge. Ook hier valt weer van alles te leren over bijvoorbeeld de werking van een gemaal, de bouw van dijken en de werking van de Oosterscheldekering. Op een levensgrote landkaart -Holland Flightplan- kun je als bezoeker extra informatie vinden over de locaties waar je even daarvoor overheen vloog. Want hoe zat het ook al weer met Hugo de Groot en slot Loevestein? En wat is de geschiedenis van het Verdronken Land van Saeftinghe?

Bereikbaarheidstips

Kom je met het openbaar vervoer? Dan is de gratis veerpont vanaf het station naar de Noordkade van het (IJ)kanaal een aanrader. Het ronde gebouw ligt pal naast het Eye Filmmuseum en de A’DAM toren. Een bezoek met de auto is ook geen probleem omdat er een ruime parkeergarage onder de attractie is.

Vlog

Bekijk in de onderstaande vr-vlog (360° vlog) een bezoek aan THIS IS HOLLAND. In de 360° video bepaal je door te slepen of te swipen welk deel van de video je bekijkt. De werking is afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt.

 

Reacties