Eerste pak sneeuw van deze winter, een overzicht in woord en beeld

Foto:

Zondag viel het eerste pak sneeuw van deze winter. Dat leverde mooie plaatjes, en hier en daar wat problemen op.

Liefhebbers van sneeuwlandschappen, sneeuwpoppen en sleeën konden vanaf ’s morgens genieten van het winterse landschap. Lang wachten was geen optie, want aan het begon van de middag kwam de temperatuur weer boven het vriespunt en begon het hard te dooien. Toen het ook nog begon te regenen, was het snel gedaan met de sneeuw.

Zware takken

De sneeuw zorgde hier en daar voor overlast. Op verschillende plekken in de regio bezweken boomtakken onder het gewicht van de sneeuw. In de Beukendreef in Putte zette de brandweer een deel va de speeltuin af wegens vallende takken.

Ijsbaan

Bij de ijsbaan in Hoogerheide kwam de brandweer in actie omdat de laag sneeuw op het dak van de baan te zwaar leek te worden. Om te voorkomen dat het dak zou bezwijken heeft de brandweer de sneeuw van het dak gespoten.

Aanrijdingen

Veel mensen lieten de auto staan in verband met de sneeuw. Toch waren er her en der aanrijdingen, vaak met blikschade te gevolg. In het begin van de avond was er op de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom een ongeluk waarbij twee personen gewond raakten. Er werd veel gestrooid op de hoofdwegen. Zoals hieronder op de A4 tussen Hoogerheide en Bergen op Zoom/

Kerstmarkt

In Ossendrecht gaf de sneeuw extra sfeer aan de kerstmarkt. Er kwamen wel minder mensen dan gehoopt op het evenement af wegens het weer. De sfeer zat er goed in met muzikale ondersteuning van een jazzband en een boekenmarkt.

Met de fiets was er soms geen doorkomen aan tijdens de sneeuwbuien. Zoals Hier in de Fianestraat in Bergen op Zoom

Trein onderweg naar station Bergen op Zoom door besneeuwd landschap.

Er werd gestrooid en geschoven om de wegen goed begaanbaar te houden

Besneeuwde tank in Woensdrecht.

Opbouw van de kerststal in Huijbergen.

Rond drie uur was de meeste sneeuw op de daken al gesmolten. 

Op het grote daken van de kerk en de maagd ligt nog een laagje poeder.

Sneeuw op de Vossenweg in Bergen op Zoom.

Besneeuwde kerststal in Woensdrecht.

Mooi weer om een kerstboom te kopen. Nu maar hopen op een witte kerst…..?!

Ingezonden foto: Kinderen uit de wijk spelen samen op het besneeuwde grasveld in de Kamperfoeliestraat: sneeuwpop maken, sneeuwballen-gevecht

Reacties