Bergenaren naar première filmserie over Jezus

14 aug , 7:27 Nieuws
foto filmserie jezus jozef en maria
In het weekend van 16 tot en met 18 augustus 2024 bezoeken zo’n 1.600 belangstellenden uit Zuidwest-Nederland het congres ‘Deel het Goede Nieuws!’ van Jehovah’s Getuigen net over de grens in Bornem (België). Een hoogtepunt van het programma is de première van deel 1 van een filmserie over Jezus’ leven. Dat meldt Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen.
De filmserie ‘Het Goede Nieuws volgens Jezus’ zal uiteindelijk bestaan uit achttien afleveringen en vertelt het verhaal van het leven van Jezus Christus. De serie volgt hierbij nauwkeurig de verslagen die tijdgenoten over hem schreven.
“Iedereen heeft wel iets over Jezus gehoord, in elk geval als historisch persoon”, vertelt Yannick van der Maale, regionaal woordvoerder van Jehovah’s Getuigen. “In deze serie wordt hij zo realistisch mogelijk neergezet. Door de historisch accurate details, zie je hoe Jezus echt geleefd moet hebben. Uiteindelijk zal zijn leven in ongeveer duizend minuten worden verfilmd, waardoor zijn verhaal op een nauwkeurige en boeiende manier tot leven wordt gebracht.”
Aflevering 1 van de serie gaat over de gebeurtenissen rond de geboorte van Jezus. De trailer is al te zien op jw.org, de officiële website van Jehovah's Getuigen. De aflevering duurt ongeveer een uur en wordt tijdens het congres in twee delen getoond, op vrijdagochtend en zaterdagochtend. Deze delen zullen later dit jaar gratis online te bekijken zijn op jw.org. De overige afleveringen worden de komende jaren vrijgegeven.
Opnames in Australië
De opnames voor de videoserie begonnen in mei 2022 in Australië, waar meer dan 500 vrijwilligers zo'n 7.000 vierkante meter aan historisch accurate sets bouwden. Sommige scènes zijn opgenomen op locatie in de Judese wildernis in Israël.
De serie wordt in meerdere talen vertaald, waaronder Nederlands (nagesynchroniseerd) en Nederlandse Gebarentaal.
Over het congres
Naast de eerste aflevering van de filmserie zijn er op het congres lezingen, interviews en andere video’s te zien over het goede nieuws uit de Bijbel. Het congres vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2024 in de congreshal van Jehovah’s Getuigen aan de Hingenesteenweg 124 in Bornem (België). De toegang is gratis en er worden geen collectes gehouden.
Foto: Aangeleverd door Jehovah’s Getuigen