Cameratoezicht ingesteld in Karel Doormanstraat om overlast aan te pakken

27 sep , 6:32 Nieuws
kareldoormanstraat
In de Karel Doormanstraat in Bergen op Zoom wordt cameratoezicht ingesteld om de veiligheid in de buurt te verbeteren. Dat meldt de gemeente Bergen op Zoom.
De camera's zullen volgens de gemeente 24 uur per dag opnemen, hoewel de beelden alleen bekeken worden wanneer dat nodig is. Dit besluit blijft van kracht tot en met 1 februari 2025.
De maatregel komt na aanhoudende overlast in de omgeving van De Kade, een woonvoorziening voor kwetsbare mensen met psychische problemen en middelengebruik. De buurt ervaart al lange tijd problemen, zoals dak- en thuislozen en overlast veroorzaakt door drugsgebruik. Eerdere maatregelen, zoals extra toezicht door politie en handhavers en gebiedsverboden, hebben de situatie niet volledig opgelost.
Met de camera’s hoopt de gemeente de veiligheid voor zowel bewoners als omwonenden te vergroten. De beelden worden maximaal vier weken bewaard en er wordt rekening gehouden met privacyregels. Buurtbewoners die het niet eens zijn met deze beslissing, kunnen binnen zes weken bezwaar indienen.