Gemeente Bergen op Zoom organiseert Open Dag op zaterdag 5 oktober

11 sep , 11:43 Nieuws
open dag bergen op zoom
De gemeente Bergen op Zoom opent op zaterdag 5 oktober haar deuren voor het publiek tijdens een speciale Open Dag. Op drie locaties – de gemeentewerf, het Oude Stadhuis en het Stadskantoor – krijgen bezoekers een inkijkje in de diverse werkzaamheden en activiteiten van de gemeente. Verbinding en ontmoeting staan hierbij centraal.
Burgemeester Margo Mulder zegt: “De Open Dag is een mooie gelegenheid voor onze inwoners om een kijkje te nemen achter de schermen van onze gemeente. We willen graag laten zien wat een gemeente allemaal doet en hoe we samen met onze inwoners en ondernemers werken aan een betere toekomst voor Bergen op Zoom. Ik nodig iedereen van harte uit om langs te komen op de Open Dag en ik kijk er naar uit om u te ontmoeten en een praatje te maken.”

Gemeentewerf – Blankenweg 16

Op de gemeentewerf aan de Blankenweg staan collega’s klaar om bezoekers rond te leiden en ze te laten zien wat er allemaal gebeurt op een werf en in onze hele gemeente. Bezoekers maken kennis met de werkzaamheden van de buitendienstmedewerkers en krijgen demonstraties met verschillende voertuigen en werkzaamheden.

Oude Stadhuis – Grote Markt 1

Het Oude Stadhuis op de Grote Markt biedt een kijkje achter de schermen van de gemeenteraad. Bezoekers kunnen deelnemen aan een interactief programma om te ontdekken wat een raadslid precies doet. Daarnaast zijn er rondleidingen door het historische pand, verzorgd door stadsgidsen.

Stadskantoor – Jacob Obrechtlaan 4

Het Stadskantoor is de plek waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met een wethouder, de burgemeester ontmoeten, de banenmarkt bezoeken, uitleg krijgen over diverse zaken zoals Koninklijke Onderscheidingen en het werk van buitengewoon opsporingsambtenaren enz. Er is voor ieder wat wils. Kinderen mogen hun lievelingsknuffel meenemen, zodat ze een knuffelpaspoort aan kunnen vragen. Ook kunnen zij een glittertattoo krijgen.

Kinderactiviteiten

Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Op alle drie de locaties zijn er leuke kinderactiviteiten gepland.
De Open Dag vindt plaats van 10:00 tot 15:00 uur. Het volledige programma is binnenkort te vinden op www.bergenopzoom.nl/opendag