SABIC-medewerkers steken handen uit de mouwen tijdens Community Dag

18 sep , 14:20 Nieuws
dji 20240917132045 0040 dsabic schoolplein
Op dinsdag 17 september 2024 organiseerde SABIC in Bergen op Zoom een speciale Community Dag, waarbij circa 80 medewerkers zich vrijwillig inzetten voor diverse maatschappelijke projecten in de regio. Deze dag maakte deel uit van de Europese SABIC Community Day, waaraan op negen locaties in Europa werd deelgenomen. In Bergen op Zoom en omgeving werden vijf projecten uitgevoerd, allemaal gericht op het verbeteren van lokale voorzieningen en het ondersteunen van kwetsbare groepen.
Op sportpark Harella in Heerle knapten de SABIC-vrijwilligers de jeu-de-boulesbanen op voor een groep ouderen. Johan Pellis van Harella toonde zich dankbaar: "Voor de jeu-de-boulers was het onderhoud fysiek niet haalbaar, maar dankzij de vrijwilligers kunnen ze weer volop genieten."
Een andere groep SABIC-medewerkers begeleidde ouderen van dagbesteding Tante Louise Stuijvenburgh tijdens een dagje uit naar safaripark De Beekse Bergen. Verzorgster José Malipaard roemde de inzet van de vrijwilligers: "Dankzij hun persoonlijke aandacht beleefden de ouderen een onvergetelijke dag."
Ook bij basisschool Wereldwijs, waar kinderen van nieuwkomers Nederlands leren, werd hard gewerkt. De vrijwilligers legden een speelplein aan met voetbal- en volleybalvelden, hinkelbanen en knikkerputjes. "De kinderen kunnen nu elke dag buiten spelen op een prachtig plein," aldus leerkracht Petra van Wijngaert.
Bij Tante Louise Hof van Nassau in Steenbergen organiseerden de SABIC-medewerkers een zorgeloze familiedag voor bezoekers van de dagbesteding en hun mantelzorgers. Een boottocht door Nationaal Park De Biesbosch vormde het hoogtepunt van de dag.
Tot slot werd het gebouw van Vrouwen Integratie Vandaag (VIV) opgeknapt. De vrijwilligers verzetten wanden, legden een nieuwe vloer en zorgden voor nieuwe verlichting. Penningmeester Anita Joosten bedankte SABIC hartelijk: "Zonder hun hulp hadden we dit nooit kunnen realiseren."