Thuiszorg West-Brabant en DigiRehab breiden samenwerking uit

jul 10 , 15:35 Nieuws
thuiszorg west brabant en digirehab breiden samenwerking uit
De succesvolle samenwerking tussen Thuiszorg West-Brabant (TWB) en DigiRehab, specialist in digitale bewegingsondersteuning voor ouderen, krijgt een vervolg.

Meer bewegen leidt tot minder zorg

Een eerder initiatief, waarin zorgprofessionals cliënten meer lieten bewegen met ondersteuning van de DigiRehab app, was veelbelovend. Daarom biedt TWB dit bewegingsprogramma vanaf nu aan alle cliënten aan. Deze ontwikkeling sluit aan bij de visie van TWB op toekomstgerichte zorg: door in te zetten op meer zelf- en samenredzaamheid kunnen cliënten langer zelfstandig thuis wonen, herstellen ze sneller en is geïndiceerde zorg minder nodig.
Evelyn Naalden, Chief Nursing Officer TWB: “Meer bewegen verhoogt de levenskwaliteit en de zelfredzaamheid van onze cliënten. Deelnemers vallen minder snel en hebben minder thuiszorg nodig. Hierdoor kunnen ze langer gezond en zelfstandig thuis blijven wonen. Zo houden we de zorg toegankelijk voor iedereen die dat nu en in de toekomst nodig heeft.”

Bewegen met Aandacht

In 2022 startte TWB als eerste thuiszorgorganisatie in Nederland met het initiatief Bewegen met Aandacht. Tijdens dit bewegingsprogramma traint een zorgprofessional een cliënt 12 weken lang, 2 x 20 minuten per week op balans, conditie en kracht. De DigiRehab app biedt hierbij belangrijke maatwerkondersteuning via oefeningen en instructievideo’s. Na de 12 weken is bij bijna driekwart van de deelnemers de fysieke conditie verbeterd en de hulpbehoefte afgenomen. Door Bewegen met Aandacht de komende tijd uit te breiden naar de hele regio West-Brabant kunnen nog meer cliënten deze gezondheidswinst ervaren.
Arend Roos, CEO DigiRehab: “Wij zijn blij met de samenwerking met TWB. Het laat zien dat ook in Nederland een gericht bewegingsprogramma een sleutelrol speelt in het verlichten van de druk op de zorg. We kijken er enorm naar uit om nog meer zorgprofessionals te gaan trainen, zodat zij op hun beurt de fysieke conditie van hun cliënten kunnen verbeteren.”

We moeten af van de traditionele zorg

Christ-Jan Danen, bestuurder TWB: “De zorg in Nederland is in basis nog heel traditioneel ingericht.
We verlenen te vaak zorg en ondersteuning op basis van financieringsprikkels en verkeerde indicaties. Hierdoor worden onderliggende problemen vaak niet aangepakt. Door te investeren in preventie en dus bewegen voorkomen we gezondheidsachteruitgang én voegen we kwaliteit van leven toe. Zo houden we met elkaar de zorg toegankelijk.”

DigiRehab bewezen effectief

Het digitale bewegingsprogramma is ontwikkeld in Denemarken en in meerdere Europese landen al zeer effectief gebleken. Uit recent onderzoek van het bedrijf blijkt dat het programma leidt tot:
  • Een verhoogde zelfredzaamheid en een verbeterde fysieke capaciteit bij deelnemende
    ouderen
  • Minder vraag naar thuiszorg
  • Een aanzienlijke kostenbesparing in de ouderenzorg
  • Meer werkplezier bij zorgmedewerkers

Over TWB

TWB is dé thuiszorgorganisatie in West-Brabant. Wij willen voor iedereen die zorg nodig heeft de beste thuiszorg verlenen in de regio. Met passende zorg, hulp en ondersteuning zorgen we ervoor dat onze cliënten langer en zelfstandig in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.
Onze medewerkers verlenen zorg aan huis en maken het verschil bij onze cliënten achter de voordeur. Hierbij staat de kwaliteit van zorg en aandacht voor onze cliënten en medewerkers altijd centraal.

Over DigiRehab

DigiRehab heeft de missie om de thuiszorg slimmer, efficiënter en aantrekkelijker te maken. Het bedrijf biedt een bewezen effectief digitaal zorgprogramma aan dat thuiszorgorganisaties helpt om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, de kosten te verlagen en het werkplezier van de zorgmedewerkers te verhogen.