Toerclub de Markies fietst voor KIKA van Bergen op Zoom naar de Stelvio

jun 30 , 21:38 Nieuws
20240630 lars boz de markies voor kika 02
Zondagmiddag rond half één werd op het terras van het Strandhuys te Bergen op Zoom een fraaie cheque van 3.325 Euro overhandigd aan mevrouw. Toos van Dorst, vrijwilligster van Kika.

Van Bergen op Zoom naar de Stelvio

Waarschijnlijk de beroemdste pas in de Italiaanse Alpen is de Stelvio, op 2.760 meter hoogte. In de laatste week van Mei zijn 14 leden van fietsclub TC de Markies in 8 etappes van Bergen op Zoom naar deze Stelvio toe gefietst.
De route van bijna 1200 kilometer liep dwars door België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië. Naast een serieuze afstand per dag, moest er ook stevig geklommen worden in de Ardennen, Vogezen, Zwarte Woud en de Alpen. In totaal werden 14.000 hoogtemeters overwonnen.
20240630 lars boz de markies voor kika 04

Regen en sneeuw in de Alpen

Onderweg reedt het peloton soms dwars door grote steden, dan weer door glooiende velden, verlaten dorpjes of idyllische natuurgebieden. En werd de groep af en toe getrakteerd op zware regen en zelfs sneeuw in de Alpen. Uiteindelijk bleek het laatste stuk van de klim naar de Stelvio helaas gesloten door sneeuw en lawinegevaar, en lag het eindpunt dus net onder de top.
De leden van TC de Markies reden deze bijzondere tocht voor het avontuur en de sportieve uitdaging. Maar zeker ook om een steentje bij te dragen aan KIKA, het fonds dat een nog veel grotere uitdaging heeft opgepakt: alle kinderen kankervrij. Uiteindelijk kon TC de Markies met behulp van leden en sponsoren een fraaie cheque van 3.325 Euro overhandigen aan mevrouw. Toos van Dorst, vrijwilligster van Kika.
20240630 lars boz de markies voor kika 03