Wandelconcerten op zaterdagmiddagen

jul 03 , 6:39 Nieuws
jkr boz peperbus 001b
Een aantal zaterdagmiddagen in juli en augustus worden in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom "Wandelconcerten" gegeven.
In het muziekaanbod van de Gertrudis Cultuurstichting (GCS) zijn er in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom op een aantal zaterdagmiddagen in juli en augustus om 13.15 uur “Wandelconcerten” . Dit zijn orgelbespelingen van ongeveer 45 minuten.
20210912 jkr boz ibach orgel gertrudiskerk 001b
Bezoekers kunnen het hele concert meemaken of een gedeelte ervan. Men kan zittend de muziek beluisteren, maar ook “wandelend” kan men dat doen terwijl men de kerk en de inventaris bezichtigt en/of de tentoonstellingen bekijkt. De informatiebanieren met als titel “24 Bergse Vromen” zijn eveneens bijzonder aanbevolen.
Zaterdag 6 juli vindt de eerste orgelbespeling plaats door Stephan van de Wijgert (Amsterdam) en op 13 juli is het de beurt aan Jos Vogel (Vlissingen) met medewerking van Esra Jonckman op blokfluit.
Op 10 augustus is Emmanuel van Kerckhoven uit Antwerpen de organist en op 17 augustus is de laatste orgelbespeling van het zomerseizoen door Sander van den Houten uit Den Haag.
De gebruikte kerkingang is de “toeristische”, namelijk die onder de toren aan de zijde van de Grote Markt. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage in de onkosten is natuurlijk wel van harte welkom!