Vier mannen gearresteerd na vondst pistool

Archieffoto van een pistool ter illustratie
Foto:

Op de Glacisstraat vonden agenten maandagavond een pistool in een auto. Er werden vier mannen aangehouden. Dat meldt de politie.

Een alerte man meldde dat er op een parkeerplaats vermoedelijk gedeald werd. Agenten arriveerden rond 21.15 uur en troffen bij de auto vier mannen aan. De auto en het viertal werden gecontroleerd. Een van de mannen bleek in Belgiƫ gesignaleerd te staan voor belastingontduiking en fraude van verschillende bedrijven. Hij had nog een belastingschuld van ruim 45.000 euro openstaan.

Tijdens de controle trof de politie in de auto een geladen pistool aan. Hierop werden de mannen aangehouden. Het gaat om een man (32) uit Tilburg en drie mannen (35, 44 en 47 jaar), waarvan hun woonplaats nog niet bekend is. Het viertal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zijn dinsdag allen verhoord.

Het pistool werd in beslag genomen. Verder werd bij de mannen cash geld van ruim 3.500 euro aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens het onderzoek bleek dat de man uit Tilburg geen verdachte meer was. De andere mannen worden vervolgd, tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het viertal mocht dinsdagmiddag het cellencomplex verlaten.

Reacties