Twee mannen aangehouden met inbrekersgereedschap, drugs en een wapen in de auto

Foto: Archieffoto

De politie hield na een melding van een verdachte situatie in Huijbergen twee mannen aan in Bergen op Zoom. De verdachten, een 43-jarige man uit Dorst en een 41-jarige man uit Polen, waren in het bezit van inbrekersgereedschap. Ook werd er in de auto een verboden wapen aangetroffen. Dat meldt de politie.

De politie kreeg rond 02.30 uur een melding van een verdachte situatie. Een auto zou steeds door de wijk rijden en opvallend aandacht hebben voor de omgeving. Terwijl de agenten die kant op reden, kwamen zij de auto tegen. Op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom werd het voertuig aan de kant gezet. Tijdens de controle zagen de agenten dat er inbrekersgereedschap in de auto lag, waaronder handschoenen en een tang. Na verder onderzoek stuitten zij ook op een kleine hoeveelheid aan harddrugs en een vuurwapen. Het gereedschap, de drugs en het wapen zijn in beslag genomen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een balletjespistool. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zitten vast voor verhoor.

Vraag aan de politie: Meld ik verdacht gedrag via 112?
Ja, wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal kunt u dit melden bij 112. De 112-alarmcentrale beoordeelt of de politie naar de melding toegaat. Verdacht gedrag kunt u dus melden via 112, als er sprake is van spoed. Sterker nog, het kan het verschil maken tussen een aanhouding op heterdaad en een misdrijf zoals onderstaande film duidelijk maakt.

Cookieinstellingen