Bloempot naar agenten gegooid bij arrestatie motordief

Foto:

Het ging er dinsdagavond in Bergen op Zoom hard aan toe bij de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Hoogerheide. Er werd gespuugd en met een bloempot gegooid.

Het kind dat werd aangehouden wordt ervan verdacht van diefstal en heling van de motorfiets. De eigenaar van de motor, een man uit de buurt van Venlo bij wie de motor op 8 mei was gestolen, trof deze aan op De Linie in Bergen op Zoom.

Het slachtoffer informeerde de politie toen hij zijn motor aantrof en agenten kwamen meteen ter plekke. De verdachte is aangehouden door de agenten. Hij pleegde behoorlijk wat verzet bij zijn aanhouding. “Hij probeerde agenten kopstoten te geven en trapte meerdere malen tegen de deur van een politiebusje waardoor schade aan het voertuig ontstond. Ook spuugde hij een van de agenten in het gezicht. Tijdens de aanhouding werden de aanwezige agenten uitgescholden en ge├»ntimideerd door omstanders die het met de aanhouding niet eens waren. Op een gegeven moment werd er zelfs een bloempot in de richting van de agenten gegooid”, aldus de politie.

Tegen de man wordt aangifte gedaan. De recherche pakt de zaak verder op en doet onderzoek naar de heling en diefstal van de motor. De verdachte zal verder gehoord worden in een politiecellencomplex.

Reacties