Politie: “explosie voordeur burgemeester was bewuste actie”

Archieffoto ter illustratie.
Foto: Nieuws.nl

De politie is volop bezig met het onderzoek naar de vuurwerkbom bij de woning van de burgemeester in Hoogerheide. De politie vermoedt dat sprake is van een bewuste actie en zoekt nog steeds getuigen.

Zondag is een sporenonderzoek verricht. Hierbij is onder andere vastgesteld dat de explosie is veroorzaakt door een voorwerp met de kracht van een handgranaat. Vanwege het belang van het onderzoek kan niet gemeld worden om welk voorwerp het gaat.

Buurtonderzoek

Verder wordt er vanaf zondag een buurtonderzoek gehouden. Bewoners die niet thuis zijn, ontvangen een brief. Zij worden gevraagd om hierop te reageren. Er volgt nog een digitaal buurtonderzoek bij deelnemers aan Burgernet in de wijde omgeving van de woning. Zondagavond en -nacht heeft de politie in de omgeving van de woning van de burgemeester een zogenaamd passantenonderzoek verricht. Hierbij zijn voorbijgangers bevraagd. Verder zijn agenten in Hoogerheide op zoek gegaan naar camerabeelden, die van meerwaarde kunnen zijn in het opsporingsonderzoek. De politie is bezig om alle informatie en sporen te analyseren en te onderzoeken.

Steun

Burgemeester Steven Adriaansen laat weten dat het goed met hem gaat: “Ik voel mij sterk en ontzettend gesteund door de vele hartverwarmende reacties die ik heb ontvangen. Ook de reacties van buurtbewoners doen mij heel goed.” Over veiligheidsmaatregelen rondom de burgemeester worden verder geen mededelingen gedaan.

De politie is nog steeds op zoek naar mensen die meer over deze ontploffing of de dader(s) weten.

Reacties